Férfi kézi: három magyarországi játékos a spanyol keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.07. 13:00
Manolo Cadenas, a spanyol férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya (a Wisla Plock vezetőedzője) hétfőn kijelölte keretét az Ausztria (október 29.) és Finnország (november 1.) elleni Európa-bajnoki selejtezőre. A névsorban három, Magyarországon szereplő játékos van: Cristian Ugalde mellett ezúttal Chema Rodríguezre is számítanak Veszprémből, valamint a Szegedből Niko Mindegíára.

José Manuel Sierra ezúttal nem kapott helyet a keretben Sterbik Árpád és a fiatal Gonzalo Pérez de Vargas mellett, míg Antonio García Robledo sérülése miatt maradt ki, a pótlására egyébként Cadenas várhatóan még egy meghívót kiküld utólag.

A spanyol klubkézilabda gyengülésének hű tükre, hogy a játékosok közül már csak öt játszik a hazai bajnokságban, a többiek légiósok.

FÉRFI KÉZILABDA
A SPANYOL VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Sterbik Árpád (Vardar), Gonzalo Pérez de Vargas (Barcelona)
Mezőnyjátékosok: Cristian Ugalde (Veszprém), Valero Rivera (Nantes), Joan Canellas (THW Kiel), Viran Morros (Barcelona), Chema Rodríguez (Veszprém), Niko Mindegía (Szeged), Raúl Entrerríos (Barcelona), Alex Dujshebaev (Vardar), Jorge Maqueda (Nantes), Albert Rocas (Naturhouse La Rioja), Víctor Tomás (Barcelona), Gedeón Guardiola (Rhein-Neckar Löwen), Julen Aguinagalde (Kielce)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik