Férfi kézi: újabb pofont kaptak az ausztrálok

Vágólapra másolva!
2014.10.26. 14:30
A héten tartották az óceániai kontinens kézilabdás közösségének alapító kongresszusát, ahol az ausztrálok meglepetésére és bosszúságára nem a saját szövetségük vezetőjét, hanem az esemény házigazdájának, Guamnak a jelöltjét választották elnöknek.

Mint ismert, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség július 8-i zágrábi ülésén úgy döntött, Ausztrália nem indulhat a 2015-ös katari férfikézi-vb-n, mivel Óceániának nincs az IHF által elismert kontinentális szövetsége. Mint ismert, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség július 8-i zágrábi ülésén úgy döntött, Ausztrália nem indulhat a 2015-ös katari férfikézi-vb-n, mivel Óceániának nincs az IHF által elismert kontinentális szövetsége.

Hogy ez megváltozzon, legalább tíz tag kell – ez az IHF októberi kongresszusával állt elő, Óceániának így már 12 teljes jogú és egy jövőbeli tagja van. A kontinentális szövetség pedig a héten, Guamban tartotta az alakuló kongresszusát, amelyen Hasszan Musztafa IHF-elnök is részt vett. Az eseményen aztán 10:2 arányban Ricardo Blast, a helyi szervezet vezetőjét választották elnöknek, szemben az ausztrálokat képviselő Alex Gavriloviccsal. Ha rosszhiszeműek vagyunk, nem is annyira meglepő, hogy nem az IHF-et bíráló ausztrálok adják az elnököt, hanem az egyik olyan kis óceániai állam, amelynek Musztafa is nagyban köszönheti megválasztását és „regnálását".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik