Női kézi: „Nem jó ugyanazon csapatok ellen játszani”

Vágólapra másolva!
2014.03.25. 08:46
Németh András irányításával vasárnap óta gőzerővel készül a női válogatott Szentgotthárdon a hétvégi, horvátországi felkészülési tornára. A régi-új kapitány a március eleji kerethirdetésnél hangsúlyozta, ez nem végleges keret, senki előtt sem zárult be a válogatott kapuja, viszont folyamatosan keresgélni, próbálkozni kell. Elvégre decemberben mégiscsak Eb-t rendez hazánk Horvátországgal közösen.

„Minden játékos megérkezett, egészséges, a tervezetteknek megfelelően haladunk. Mindenki nagy akarással jött, és úgy is teszi a dolgát, szóval idáig elégedett vagyok – adott helyzetjelentést a hétfő délutáni edzés előtt Németh András. – A tréningek előtt folyamatosan rakjuk le a taktikai alapokat, ezekre épülnek majd a személyre szóló edzésprogramok is. Sokat kell gyakorolnunk, hogy felmérjük a keret lehetőségeit."

Némileg keresztülhúzza a kapitány terveit, hogy Angola után Tunézia is visszalépett az umagi tornán való szerepléstől, így a válogatott kétszer Horvátországgal, egyszer pedig a horvát B-válogatottal csap össze.

„Ez nem túl szívderítő fejlemény, nem jó ugyanazon csapatok ellen játszani – így a kapitány. – Nyolc edzéssel a lábunkban játsszuk az első meccset, és megpróbáljuk a lehető legjobban kihasználni a tornát. A válogatottnak van tíz alapembere, ezt a létszámot jó lenne tizenötre emelni. Most az a legfontosabb feladatunk, derüljön ki, hogy akik most itt vannak, alkalmasak-e erre."

A keret egyik újonca, Takács Dusmáta szerint jó a hangulat a keretben, sok az új arc, így az első napok ismerkedéssel, barátkozással telnek, de fokozatosan oldódik majd a hangulat.

„Különösen nagy öröm számomra, hogy abban a városban vagyunk, ahol a nagymamám is lakik – mondta a Dunaújváros 27 éves beállósa. – Bevallom, az a célom ezen a héten, hogy elnyerjem a kapitány bizalmát, meggyőzzem őt a munkámmal, hogy legközelebb is számoljon velem."

A VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Kiss Éva (Fehérvár), Szikora Melinda (FTC), Vig Vivien (Dunaújváros)
Jobbszélsők: Bognár-Bódi Bernadett (Győr), Kovacsicz Mónika (FTC), Orbán Adrienn (Győr)
Jobbátlövők: Kovács Anna (Érd), Planéta Szimonetta (Veszprém), Soós Viktória (Győr)
Irányítók: Görbicz Anita (Győr), Szucsánszki Zita (FTC), Tóth Gabriella (Veszprém)
Beállók: Kisfaludy Anett (Érd), Mészáros Rea (FTC), Takács Dusmáta (Dunaújváros)
Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújváros), Tomori Zsuzsanna (FTC)
Balszélsők: Kovacsics Anikó (Győr), Erdősi Ildikó (Siófok), Schatzl Nadine (Érd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik