Női kézi BL: Biztató ETO-helyzet a négyes döntő előtt - Németh A.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.18. 12:14
A címvédő Győr Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében a dán Midtjylland ellen lép pályára május 3-án Budapesten. Tény, az előző szezonban látott elsöprő lendület, a sziporkázó és látványos játék helyett a küzdelem, a harc és a brusztolás jellemzi az ETO meccseit, de tulajdonképpen törvényszerű, hogy változik a Győr játéka. Ettől függetlenül Németh András szövetségi kapitány szerint az eredményesség és az újabb BL-siker esélye ezúttal is adva van.

„Nem érzek súlyos gondot a Győr játékában – mondta a Nemzeti Sportnak Németh András, aki az FTC-vel és az osztrák Hypóval is BL-ezüstérmet nyert. – A szezon előtt úgy láttam, a széleken gondban lehet a Győr, de a jobbszélsők, Bognár-Bódi Bernadett és Orbán Adrienn egyértelműen rám cáfoltak a teljesítményükkel. Kérdés, mennyit cserélnek játék közben, mert Ambros Martín viszonylag keveset szokott változtatni, bár a Larvik ellen már többet forgatta csapatát. A Podgorica elleni középdöntős meccseken hihetetlen önbizalommal és magabiztosan kézilabdáztak. Végig úgy játszottak, hogy tudták, elérik a megfelelő eredményt. Én legalábbis ezt éreztem a meccseket figyelve.” Németh András, aki az FTC-vel és az osztrák Hypóval is BL-ezüstérmet nyert. – A szezon előtt úgy láttam, a széleken gondban lehet a Győr, de a jobbszélsők, Bognár-Bódi Bernadett és Orbán Adrienn egyértelműen rám cáfoltak a teljesítményükkel. Kérdés, mennyit cserélnek játék közben, mert Ambros Martín viszonylag keveset szokott változtatni, bár a Larvik ellen már többet forgatta csapatát. A Podgorica elleni középdöntős meccseken hihetetlen önbizalommal és magabiztosan kézilabdáztak. Végig úgy játszottak, hogy tudták, elérik a megfelelő eredményt. Én legalábbis ezt éreztem a meccseket figyelve.”

„Az előző szezonban egyszer sem érezték meg, milyen, amikor igazán bajba kerülhetnek egy-egy meccsen, aztán amikor a Valcea elleni elődöntő visszavágóján megtörtént, szerencse is kellett a továbbjutásukhoz. Most viszont már jobban látják és kezelik a hasonló helyzeteket, pontosan ezért biztató a helyzet a négyes döntő előtt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik