Elek Gábort nem érdekli a Viborg problémája

Vágólapra másolva!
2014.03.03. 16:27
null
Tomoriék a 2012-es KEK-döntőben is lebirkózták a Viborgot (Fotó: Mirkó István)
Hétfőn ismerős helyen, a dániai Viborgban lesz fellépése a Ferencváros női kézilabdacsapatának a KEK negyeddöntőjének első mérkőzésén. Ismerős a helyszín, hiszen a 2010–2011-es nyolcaddöntőben és a 2011– 2012-es döntőben is találkozott a két együttes, és az FTC mindkét említett KEK-kiírást megnyerte.

 

„Szeretünk Viborgba járni, jó a szállás, a körülményekre sem lehet panaszunk, és szép emlékek kötnek a városhoz – ismerte el Elek Gábor, a zöld-fehérek edzője. – Ettől függetlenül nagy és nemes feladat előtt állunk, mert teljesen azonos erejű csapatok találkoznak. Ötven-ötven százalék esélye van a továbbjutásra mindkét együttesnek, a pillanatnyi forma, néhány apróság dönthet. Nem nagyon látok erősebb ellenfelet a dánoknál a mezőnyben, ezért jobban örültem volna valamelyik orosz csapatnak.”

A Fradi múlt szerdán már a közelgő KEK-csata jegyében imponáló védekezéssel győzte le 32–19-re a Siófokot, ami azért is fontos, mert Dániában is a szilárd védelem eredményezhet sikert. Csakhogy ezzel a dán bajnokság éllovasa, a Viborg is jól áll.

„Nagyon erős csapat stabil védekezéssel, amely zárt, magas hatos falra épül – dicsérte az ellenfelet Elek. – Nehéz lesz áttörni, átlőni a védelmét. Támadásban erős a belső hármasa, Louise Burgaard, Isabelle Gulldén és Szanja Damnjanovics trióját jól egészíti ki Linnea Torstensson és Muna Sebbah.”

Sebbah az Odense elleni hétközi bajnokin (27–27) rosszul esett, beütötte a fejét, állítólag egy időre az eszméletét is elveszítette. Kórházba szállították, de Elek Gábor nem gondolja, hogy olyan súlyos lenne a tunéziai irányító sérülése, hogy ne tudna pályára lépni. A háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Viborg kapcsán az elmúlt hetekben inkább arról szóltak a hírek, hogy kritikus anyagi helyzetbe került.

„Őszintén szólva nem érdekel a probléma – reagált a hírekre Elek Gábor. – A vasárnapi utazás és a hétfői meccs miatt a mi utazási költségeink is emelkedtek. Amikor kiderült az első meccs időpontja, állásfoglalást kértünk az európai szövetségtől, mire rögtön érkezett a hír a dánok súlyos anyagi gondjairól. Azóta állítólag sikerült törleszteniük egy nagyobb összeget.”

A 20 órakor kezdődő mérkőzésről folyamatosan frissülő cikkben számolunk be.

NŐI KÉZILABDA KEK
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Viborg (dán)–FTC-Rail Cargo Hungaria 20.00 (tv: Digi Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik