Női kézi: Róth szerint a legmegfelelőbb lett a kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.25. 13:54
A veszprémi kézis lányokat edző korábbi győri tréner, Róth Kálmán telitalálatnak tartja Németh András szövetségi kapitányi kinevezését. A Digi Sport Reggeli Start című műsorában a mezőnyt kiválóan ismerő, a kollégákkal szoros kapcsolatot ápoló, építkező edzőnek nevezte Némethet. Róth Kálmán szerint a válogatott fiatalítása inkább a riói olimpiára várható, nem az idei Eb-re. A tréner szerint volt csapata, a Győr számára az idén nehezebb lesz a BL megnyerése, de az ETO az első számú esélyes.

„A szövetség a létező legjobb döntést hozta Németh András kapitányi kinevezésével. Ő nagyon tapasztalt, komoly eredményeket elért edző, akit elismer a szakma és a játékosok is – aligha ismeri nála jobban bárki is a hazai mezőnyt. Ráadásul örülök, hogy magyar anyanyelvű tréner oldhat meg majd bizonyos stresszes helyzeteket a meccseken. Pálinger Katalin kiválasztása asszisztensnek szintén logikus és jó, őt mindenki tiszteli a kézilabdás világban, Győrben is komoly menedzseri munkája van, ezt a nemzeti csapatnál is kiválóan viszi majd” – véli Róth Kálmán.Róth Kálmán.

„Németh Andrással rendkívül jó a hazai klubedzők kapcsolata, ő olyan kapitány volt korábban is, aki szoros viszonyt tartott fent. Ezúttal is felvette már velem is a kapcsolatot, és érdeklődött a fiatal játékosok felől. Planéta Szimonettát és Tóth Gabit ajánlottam a figyelmébe, de nem is nagyon kellett ajánlgatnom, hisz András igen jól ismeri őket is, inkább véleményt kért tőlem. Nem hiszem ugyanakkor, hogy az idei hazai rendezésű Eb-n a kapitány teljesen új csapatot építene, a fiatalokat inkább Rióig fogja beépíteni – elsősorban a már általa pontosan megnevezett hiányposztokra. Németh András mindig építkező edző volt, aki a nulláról kezdte csapataival szisztematikusan – ezért is jó választás most a személye” – mondta el a veszprémiek mestere.

Saját csapatát illetően hozzátette: „Minket Veszprémben nem feszít az eredménykényszer, itt elsősorban nagyobb feladatokra készítjük fel a fiatal győri játékosokat, leginkább egy BL-csapatban való szereplésre. A legtöbb kézisünk részfeladatok elvégzésére már képes, klasszisok azonban csak hosszabb távon lehetnek – de azért lesz most is olyan játékosom, aki felkerül a Győri Audi ETO keretébe, ám nevet még nem árulnék el.”

Róth kitért a Győr BL-szereplésére is: „Meggyőződésem, hogy az idén nehezebb lesz BL-t nyerniük a győrieknek, mint legutóbb, mert erősebb a konkurencia – gondolok itt a Szkopjéra és a Podgoricára. Az jár jól a final fourban, aki a Győr, Podgorica, Szkopje hármasból az elődöntőben elkerüli a másik kettőt. Aki nem, az borzasztó nehéz meccs után kényszerül a döntőre. Nehezebb lesz tehát, de az ETO változatlanul a BL-trófea első számú esélyese.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik