Női kézi: „Krumbholz sokat adna a magyar kézilabdának”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.03. 08:36
Olivier Krumbholz neve is ott szerepel a szövetségi kapitány-jelöltek között a női kézilabda-válogatottnál. A francia szakembert a Digi Sport Reggeli Start című műsorában Szabó Edina véleményezte – az érdiek edzője a francia válogatottnál dolgozott együtt éveken át Krumbholzzal –, szerinte szerződtetése a női szakág elismerése lenne.

 

„Kiváló edző, kiváló ember, fantasztikus eredményekkel – utalt a francia szakemberre Szabó Edina. – Én sem tudtam arról, hogy kandidál a szövetségi kapitányi posztra, a magyar kézilabdának, azon belül is a nők szakágnak nagy elismerése. Engem őszintén meglepett a felbukkanása, hiszen a női kézilabdában ő egy olyan szakembernek számít, aki a világ legjobbjai között van. Független attól, hogy jelen pillanatban nincs csapata. A minőségre biztosíték az ő személye, edzői kvalitása, olyan vonalat képvisel, ami a magyar kézilabdának sokat adhatna. Örültem neki, mert ő csak olyan helyre megy, olyan csapatot vállal el, amiben azt látja, hogy azzal messzire, akár a csúcsra is elérhet.”

Mint arról korábban már beszámoltunk: Krumbholz mellett Jakob Vestergaard, Zdravko Zovko és Németh András került szóba. Döntés a napokban várható.

Krumbholz világbajnoki címet szerzett a francia válogatottal (2003-ban éppen a magyar együttest győzték le a döntőben), további háromszor vb-ezüstérmes helyen végzett (1999, 2009, 2011), Eb-n két harmadik hely (2002, 2006) az eredménye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik