Női kézi KEK: Döntsük el a párharcot itthon! - Szamoránsky

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.02. 11:48
A Bajnokok Ligájától búcsúzott a Ferencváros, s a norvég Tertnes Bergennel csap össze a női kézilabda KEK nyolcaddöntőjében. Szamoránsky Piroska reméli, az esti hazai meccsen sikerül megnyugtató előnyt szerezni a visszavágóra.

A legjobb ütemben kezd magára találni az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata. Ha már az ősz nem sikerült valami fényesen, és a Bajnokok Ligája helyett a Kupagyőztesek Európa-kupájában folytathatja a sorozatot 2011-ben és 2012- ben is megnyerő FTC, legalább a februári kezdésre sikerült a korábbi KEK-menetelésekre emlékeztető formába hozni a társaságot. Azok meg tudjuk, hogyan végződtek…

„Tényleg kezdünk alakulni, de nem szabad elbíznunk magunkat – figyelmeztetett gyorsan Szamoránsky Piroska, a vasárnap este a nyolcaddöntő első mérkőzésén a norvég Tertnes Bergennel összecsapó Fradi beállósa. – Nő az önbizalmunk, de nem kényelmesedhetünk el.”

Már csak azért sem teheti ezt az FTC, mert hajtós kis csapat lesz az ellenfele. A norvég bajnokság harmadik helyezettjénél nincs szupersztár, bár a balszélső Linn Gossé tagja volt a 2012-ben Európa-bajnoki ezüstérmes válogatottnak.

„Csak a videofelvételekre hagyatkozhatunk, de azok alapján úgy tűnik, lendületes csapat a norvég – vélte Szamoránsky. – Nincs köztük nagydarab játékos, de gyorsak, jól cseleznek, és igyekeznek helyzetig játszani az akcióikat, nem dobálják el a labdát, távolról lőni alighanem inkább csak test mellől fognak. Emellett ha úgy alakul, indítanak is, szóval figyelnünk kell.”

A Ferencvárosnál azonban úgy tervezik, figyelni is fognak, merthogy a zöld-fehérek szívük szerint nem várnának a második meccsig a továbbjutás kérdésének eldöntésével.

„Azt beszéltük egymás között, hogy jó volna nyolc-tíz góllal nyerni, hogy a visszavágóra már ne maradjon kérdés, döntsük el a párharcot itthon! – mondta Szamoránsky. – Nem lebecsülve a norvégokat, azt gondolom, képesek is vagyunk erre.”

NŐI KÉZILABDA KEK, NYOLCADDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS

FTC-Rail Cargo Hungaria–Bergen (norvég) 19.15 (Tv: Digi Sport1)
VISSZAVÁGÓ
Veszprém Barabás-Duna Takarék–Loiret (francia), Saran 18.00 (Az első mérkőzésen: 22–33)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik