Női kézi-vb: Nem nézegettem, csak játszottam - Cifra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.09. 07:46
Cifra Anita eddigi legjobb meccse volt. A 24 éves beállóst nem elsősorban lehengerlő támadójátékáért tiszteltük korábban, de lassan át kell értékelnünk az álláspontunkat. Cifra ugyan négy és fél éve vív nemzetközi kupameccseket a Békéscsaba és a Ferencváros színeiben, de eddig elsősorban védekezésben tűnt ki. A csehek ellen azonban támadásban is rendkívül aktív volt, sokszor maradt üresen, és hibázás nélkül értékesítette a helyzeteit.

– Jobb, mint tavaly, igaz?
– Ne is mondja! – mondta a Nemzeti Sportnak Cifra Anita, a magyar válogatott beállósa, aki a csehek ellen 35–27- re megnyert vb-nyitány egyik legjobbja volt. – Tévén nézni az Európa-bajnokságot, szurkolni a lányoknak, és közben arra gondolni, hogy én is ott lehetnék, ha nem sérültem volna meg... Nem mondok újat vele, hogy mennyire más ez, mint tavaly volt. Nagyon vártam már a vébét, hogy végre átélhessem, amiről csak meséltek a többiek. Nagyon jó. – Jobb, mint tavaly, igaz?
– Ne is mondja! – mondta a Nemzeti Sportnak Cifra Anita, a magyar válogatott beállósa, aki a csehek ellen 35–27- re megnyert vb-nyitány egyik legjobbja volt. – Tévén nézni az Európa-bajnokságot, szurkolni a lányoknak, és közben arra gondolni, hogy én is ott lehetnék, ha nem sérültem volna meg... Nem mondok újat vele, hogy mennyire más ez, mint tavaly volt. Nagyon vártam már a vébét, hogy végre átélhessem, amiről csak meséltek a többiek. Nagyon jó.

– Az arcára van írva. De felteszem, egy nappal korábban nem volt ilyen nyugodt.
– Hát, nem mondanám. Eléggé izgultam, megfordult a fejemben néhányszor, hogy hoppá, ez az első világversenyem, ez azért komoly dolog. Egyébként is tartottam kissé a csehek elleni mérkőzéstől, mégiscsak a nyitó meccs volt, meg az utóbbi napokban fájt is egy kicsit a vállam, de a pályán már nem is éreztem.

– Pedig több időt töltött ott a szokásosnál, sőt többet, mint bárki a csapatból. Háromnegyed órát játszott.
– Mit mondjak, el is fáradtam, de ez a kellemes fajta fáradtság. Amikor láttam, hogy Szamoránsky Piri megsérül, megijedtem, nehogy valami súlyosabb baja legyen, aztán a következő gondolatom az volt, hogy Cifi, készülj, itt a pillanat, amelyre vártál. Onnantól viszont, hogy átléptem az oldalvonalat, már csak a játék maradt. Nem számoltam, mennyi ideje vagyok a pályán, nem nézegettem kifelé, hogy Piri hogy van, mikor veszi vissza a helyét legalább támadásban, hogy a padon kezdem-e a második félidőt. Csak játszottam.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, KIK SZURKOLNAK ITTHON CIFRA ANITÁNAK, ÉS HOGY KINEK SZERETNE BIZONYÍTANI, KERESSE A HÉTFŐI NEMZETI SPORTOT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik