Női kézi: A semmiért dolgoztam - Bradeanu visszavonul?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.17. 14:44
null
Bradeanut elkeserítette válogatottbeli sikertelensége (Fotó: Mirkó István)
A román női kézilabda-válogatott a Lengyelország elleni vereség után a nyolcaddöntőben búcsúzott a szerbiai világbajnokságtól. A románok csapatkapitányát, Aurelia Bradeanut különösen megviselte a kiesés, a korábbi győri légiós a vereség után a visszavonulás gondolatával foglalkozik.

 

„Ha leülünk, és elemezzük a hibákat, rájövünk, hogy mit tettünk rosszul, és mit kellett volna tenni, de sajnos, egy ilyen meccs után, amikor azonnal a legjobb döntéseket kell hozni a győzelemhez, ez már késő. Az adott pillanatban kell átgondolnod a játékot – nyilatkozott csalódottan a kudarc okairól a 14. nagy világeseményén szereplő irányító-átlövő. – Akárcsak az előző évben, ezúttal is teljes a csalódottság. Mindent kezdhetünk elölről, még többet kell dolgozni, miközben most a semmiért dolgoztam.”

Az elmúlt években a román csapat rendre a 10. hely környékén végez a nagy tornákon, Bradeanu szerint ezzel szembe kell nézniük. „Nem teljes a kép, de az eredmények ezt mutatják, hogy itt a helyünk. Képesek lettünk volna a Lengyelország elleni meccset megnyerni, és talán már azt is hittük, hogy nyertünk, ez vezetett oda, ahol vagyunk” – mondta a 34 éves játékos, aki nem titkolta, hogy sokkal szebb eredményről álmodott a vb előtt.

„Most visszamegyek a klubomhoz, és újrakezdem a munkát. Jól éreztem magam a válogatottban, azt hiszem, hozzá tudtam tenni a játékhoz, de hogy mi lesz a jövőben, nem tudom. Nagyon szomorú vagyok, és nem akarok hirtelen döntést hozni, de jelenleg úgy vélem, számomra a válogatottnál véget ért egy fejezet” – mondta a Corona Brasov kézilabdázója.

A kiesés után Adriana Nechita is úgy nyilatkozott: lehet, hogy ez volt az utolsó nagy tornája a román válogatott tagjaként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik