Mocsai Tamás: A BL-döntő esélye nagy vonzerő volt

Vágólapra másolva!
2013.12.29. 12:10
null
Mocsai Tamás örül a veszprémi lehetőségnek (Fotó: Szabó Miklós – archív)
Mocsai Tamás fél évre az MKB-MVM Veszprémhez igazolt, és a magyar válogatott jobbátlövő a Nemzeti Sportnak elmondta, a Bajnokok Ligája négyes döntőjének esélye nagy vonzerőt jelentett számára. A játékost ingyen elengedte a Hannover, amelytől barátsággal vált el.

 

– Mikor érkezett haza?
– Szombat délelőtt, és mivel hazaköltözünk, jött velem német feleségem, Franziska és Áron fiunk is. Sűrű a programom, mert vasárnap már csatlakozom a Szigetszentmiklóson készülő kerethez.

– Gyorsan közlekedik...
– Igyekszem, de ezúttal tényleg sok mindennek kell beleférnie egy-két napba. Veszprémben már aláírtam a féléves szerződésemet, igaz, péntek este még Bundesliga-meccset játszottam a Hannover színeiben. Otthon bravúrosan, egy góllal megvertük a Göppingent, és Lars Lehnhoff barátom tizennégy gólt tett hozzá a sikerhez.

– Miért ez a gyors klubcsere?
– Jelenleg mindenkinek ez az érdeke.

– Nem érezte jól magát Hannoverben?
– Éppen ellenkezőleg! Ráadásul a német klub is ragaszkodott volna hozzám, ám Nagy László nehezen gyógyuló sérülése miatt jó ajánlatot kaptam a veszprémi vezetőktől, akik azt mondták, a válogatottban jól összeszokott párosként remélhetőleg tudunk lendíteni a nagy célok felé haladó Veszprém szekerén. Nem titkolom, a négyes döntő esélye engem is erősen vonzott a BL-ben, ezért megkértem a hannoverieket, engedjenek haza. Korrektek voltak, megértették az érveimet, hogy ez nekem hatalmas és szép feladat, így eljöhettem.

– Ki kellett vásárolni a nyáron lejáró szerződéséből?
– Barátsággal váltunk el, ezért ettől eltekintettek, valamint megbeszéltem velük azt is, hogy a csapat másik két balkezese, Jan Fiete Buschmann és a novemberi térdműtétemkor Mannheimből szerződtetett izlandi Rúnar Kárason megoldja a jobbátlövőre váró feladatokat.

– Miért csak fél évet írt alá?
– Ennyi időre kaptam ajánlatot, de megbeszéltük, ha minden jól megy, hosszabbíthatunk.

– Hogy van a műtött térde?
– Hála istennek, rendbe jött, mert jót tett a gondos rehabilitáció és a fokozatosan növelt edzésmennyiség. Így péntek este pályára is léptem Hannoverben, és persze édesapám, illetve a válogatott is számíthat rám vasárnaptól.

A MAGYAR VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
December 29., Szigetszentmiklós:
Magyarország–Bahrein, 17 (tv: SportKlub)
December 30., Szigetszentmiklós: Magyarország–Bahrein, 11
Provident-kupa, Gyöngyös
Január 3.: Magyarország–Csehország, 17 (tv: Sport Klub)
Január 4.: Magyarország–Fehéroroszország, 13 (tv: RTL Klub)
Január 5.: Magyarország–Lengyelország, 13 (tv: RTL Klub)

A MAGYAR VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSÉRŐL EGYOLDALAS ÖSSZEÁLLÍTÁST OLVASHATNAK A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik