A Barcelona szerződtette Karabaticot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.04. 14:25
null
Karabatic szerződtetését bejelentette a Barcelona
A Barcelona kézilabdacsapatában folytatja a pályafutását a francia válogatottal olimpiai, világ- és Európa-bajnok Nikola Karabatic – jelentette be hivatalos közleményben a katalán klub. A Marca információi szerint a Barca egy újabb sztárt is igazol, nevezetesen Kiril Lazarovot.

 

A 29 éves világklasszis a 2016–2017-es szezon végéig szóló négyéves szerződést írt alá a katalán sztárcsapattal. A szerbiai Nisben született Karabatic 2000 és 2005, majd 2009 és 2013 között szerepelt a Montpellier-ben, a közbülső időszakban pedig a német THW Kielt erősítette. Fogadási ügyének kirobbanását követően, 2013 februárjától a Pays d'Aix színeiben kézilabdázott.

A közel két méter magas irányító-átlövő kétszeres Bajnokok Ligája-győztes (egyet a Montpellier-vel, egyet a Kiellel nyert), négyszeres német és hétszeres francia bajnok. 2007-ben a világ legjobb játékosává választották, a 2012–2013-as szezonban pedig a francia liga legjobbja lett.

A francia klasszisnak – akit a PSG-vel is hírbe hoztak – lesz egy honfitársa is Barcelonában, mivel a szintén válogatott Cédric Sorhaindo ugyancsak a gránátvörös-kékeket erősíti majd. Karabaticot a hírek szerint több mint 500 ezer euróért szerezte meg a Barca, így a spanyol bajnokság legdrágább játékosa lett.

Karabaticot szerda délelőtt a Palau Sant Jordiban mutatja be hivatalosan a Barcelona.

A Marca információi szerint azonban nem csupán ő igazol a Barcelonához, hanem az ősi rivális Atlético Madrid kiválósága, Kiril Lazarov is. A spanyol napilap úgy tudja: a katalánok hamarosan bejelentik a korábban az MKB Veszprémben is megforduló macedón válogatott játékos érkezését.

Távozók is akadnak a Barcánál: Magnus Jernemyr visszavonul, míg Ángel Montoro Franciaországba, a Toulouse-hoz szerződik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik