Női kézi: hét közben rendezheti a BL-elődöntőt az ETO

Vágólapra másolva!
2013.03.19. 10:22
null
Egy hétközi nap kerül sor a Győri ETO BL-elődöntőjére Veszprémben (Fotó: Hegedüs Gábor – archív)
A kisalfold.hu információi szerint elképzelhető, hogy a Győri Audi ETO KC nem hétvégén, hanem hét közben rendezi a román Oltchim Valcea elleni női kézilabda Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóját. Bár felvetődött, az ETO nem szeretné feladni a jogát, hogy a második összecsapást játsszák a pályaválasztásával.



Hamar híre ment Győrben, hogy a BL-elődöntő visszavágója idején a helyszínnek tervezett Veszprém Aréna foglalt, ugyanis április 12. és 14. között ott rendezik a Veszprém Expót. A lehetőségek között szerepelt az is, hogy esetleg felcseréli a pályaválasztói jogot a klub, s az első meccs lenne hazai pályán, míg a visszavágó idegenben, ezt azonban kategorikusan elvetették a győriek.

Így marad a másik lehetséges változat, miszerint Veszprémben lesz a meccs, csak másik időpontban. Ehhez az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) jóváhagyása kell, és a kisalfold.hu információi szerint ez az elképzelés a testülettől sem áll távol, mert számára is az volna az ideális, ha az 5000 néző befogadására képes veszprémi csarnok lenne a helyszín.

A kiírt időpontban a győri Magvassy-csarnok jelenthetne megoldást, ám az kicsi, hiszen egy komplett szektort a felette lévő állórésszel oda kellene adni a vendégszurkolóknak, 100 jegyet az EHF-nek szükséges fenntartani, így gyakorlatilag a bérleteseken kívül más nem tudna jegyhez jutni. Az egyetemi csarnok kerülhetne még szóba, de azt állítólag az európai szövetség nem támogatja.

Ha a veszprémi variáció valósul meg, akkor várhatóan csütörtök (április 11.) vagy hétfő (április 15.) jöhet számításba. Ez függ attól is, hogy mikor lesz a romániai találkozó.

Mint beszámoltunk róla, egyelőre az ottani összecsapás helyszíne is bizonytalan, a legutóbbi hírek szerint a Valcea vagy a saját csarnokában vagy Bukarestben rendezi meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik