NS: Miért nem utazik a Loki? Mit cáfol C. Ronaldo? - kedd

Vágólapra másolva!
2013.01.14. 23:54
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:

• Közte harminc, avagy a magyar férfi kézilabda-válogatott a papírformának megfelelően kiütötte Ausztráliát a világbajnokságon. Mindent, amit a meccsről tudni érdemes! Nyilatkozat, statisztika, gólok, hetesek. És jönnek a horvátok!
• Közte harminc, avagy a magyar férfi kézilabda-válogatott a papírformának megfelelően kiütötte Ausztráliát a világbajnokságon. Mindent, amit a meccsről tudni érdemes! Nyilatkozat, statisztika, gólok, hetesek. És jönnek a horvátok!

• Összesen tizenegy hónapot hagy ki sérülés miatt Lázár Bence, az Újpest csatára. A fiatal játékos április elsején lépett pályára legutóbb az NB I-ben, azóta átesett egy gerincműtéten is. Most már teljesen egészséges, sőt szerdán elutazik a csapat törökországi edzőtáborába, készül a visszatérésre. És még mire?

• A nagyszerű körülményeket kínáló Törökország helyett az idén egész télen a hazai műfüvön készül a Debrecen – évek óta nem volt erre példa... Hallani, a tulajdonos büntetésből tartja itthon a társaságot, hogy a gyengébb őszt követően a labdarúgók érezzék a „törődést", de valószínűbb, hogy csupán költségkímélésről van szó. Vajon mi az igazság?

• Negyeddöntőig masírozás a Magyar Kupában, mindössze hárompontos hátrány a feljutást jelentő első helytől – mi mást tehet ilyenkor a tulajdonos, mint hogy edzőt cserél? Szapor Gábor távozása a Vasastól legalábbis meglepő, de az NB I-es célokat semmiben sem befolyásolja, állítják a piros-kékek.

Cristiano Ronaldo a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek adott interjújában cáfolta azokat a pletykákat, hogy a közeljövőben elhagyná a Real Madridot. A huszonhét esztendős portugál futballista emellett leszögezte, a szezonban a Bajnokok Ligája-győzelem a fő cél. Na de milyen a hétköznapokon?

• A Szolnoki Olaj és a Gravelines már szembekerült egymással az EuroChallenge-sorozatban: 2010. november 30-án a szolnoki összecsapáson a magyar fél győzött 70–69-re, a december 21-i visszavágón a francia 82–71-re. Akkor a Gravelines jutott a legjobb 16 közé, a Szolnok az első csoportkör zárultával kiesett. Ám azóta jócskán átalakult a két klub, a Szolnok az előző kiírásban a négyes döntőig menetelt, és az említett két, 2010-es meccsen 11, illetve 19 pontjával az Olaj legjobbjának bizonyuló Horváth Ákos bízik benne, hogy ebben a szezonban is nagyot alkot. Mire alapozza ezt?

• A Sapa Fehérvár AV19 legutóbbi három bajnokiját elveszítette, és lemaradt a felsőházi középszakaszról, a vezetőség mégsem kapkod, a hétfői ülésén sem hozott drasztikus döntést. De kedden hozhat. Mit is?

Tony Gonzalez már azt hitte, vége a pályafutásának. A klasszis NFL-játékos, akinek 16 éves karriere kudarcok és küszöbön elbotlások sorozata volt, azt hitte, meg van átkozva. Kiderült, mégsem! Csoda, hogy sírt?

• Ha kedd, akkor Köztér! Miért a nagyvadakat szereti Csank János, s hogy kerül melléje Kemény Dénes? A nagy futballtérképet böngészve miből tudjuk meg, ki mikor melyik csapathoz óhajt igazolni? Nem utolsósorban lehet-e globális kihatása a baseball és a szteroidok összemosásának?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik