Lengyel, magyar, két jó barát. Na de ki nyer ma?

KIBÉDI PÉTER jelenti BarcelonábólKIBÉDI PÉTER jelenti Barcelonából
Vágólapra másolva!
2013.01.21. 19:39
null
Irány a legjobb nyolc! – vélik a magyar drukkerek (Fotó: Reuters, archív)
Sem a magyarok, sem a lengyelek nem akarnak hallani arról, hogy ma este befejeződjék csapatuknak a férfi kézilabda-világbajnokság. Márpedig valaki szomorkodva távozik a meccs után: nagyszerű hangulatú nyolcaddöntőre készülhetünk a lengyelek ellen, és hatalmas csatára.

Polak, Wegier, dwa bratanki, azaz lengyel, magyar két jó barát, tartja az évszázados mondás, amely úgy folytatódik: együtt harcol, és issza borát. De nem Barcelonában, és nem ma este a kézilabda-világbajnokság nyolcaddöntője előtt. Mert bizony történelmi barátság ide, közös borozás oda, ma bizony nem együtt, hanem egymás ellen harcol a két nemzet kézilabdacsapata. Nem is akármilyen harc lesz, hisz aki kikap, az elbúcsúzik a további küzdelmektől. Gyaníthatóan borozni utána is együtt fog a két szurkolótábor, ahogy tartja a fenti szólásmondás, de hogy a vesztes a minőségi nedűt is lőrének érzi majd, az biztos.

kerdes=Melyik csapat jut tovább?|opcio1=A magyar|opcio2=A lengyel|
cikkertekelo_szavazas
Szavazás

Melyik csapat jut tovább?

A magyar A lengyel

mceBlockPasteEnd

„Könnyű meccs lesz” – válaszolta magabiztos mosollyal Grzigorz, a lengyel Handballpolska újságírója német kollégája azon felvetésére, hogy nem lesz könnyű estéje. A mosoly csak még nagyobb lett az arcán, amikor a magyar kollégák az asztal túlvégéről csodálkozva ingatták a fejüket, hogy ez bizony nem így lesz, és ha így is történne, nem is nekik, hanem a magyaroknak lesz könnyű dolguk. „A legnagyobb különbség a két csapat között, hogy nálatok csak Nagy Laci az igazi sztár, nálunk több jó játékos is van. A csapat extázisban van, nagyon sok szurkoló kísérte el őket, biztos vagyok benne, hogy nyerünk vagy öttel”– ezt ha lehet fokozni, még magabiztosabb és széles mosollyal tette hozzá. Vitatkozni nem akarván megegyeztünk abban, hogy bármi a vége, már csak az évszázados barátság miatt is a továbbjutónak szurkolunk majd a folytatásban.

Nem lesz tele az aréna, de a hangulat garantált (Fotó: Bede Zsombor)
Nem lesz tele az aréna, de a hangulat garantált (Fotó: Bede Zsombor)

A csarnokba sétálva ma is megállapítottuk, hogy ez bizony hatalmas. Ha lentről nézünk fel, szédítő a magasság, a lelátó tetején meg kénytelen megkapaszkodni az ember, nehogy beleszédüljön a hatalmas térbe. A Palau Sant Jordi Arénát az 1992-es olimpiára építették, két évvel a megnyitó előtt már elkészült. Azóta többször átépítették, így a legrosszabb szándékkal sem nevezhető retrócsarnoknak. Bővítették, modernizálták így haladva a kor követelményeivel, és elérve azt, hogy ideális helyszíne legyen bármilyen nagyszabású eseménynek. Multifunkcionális létesítmény, így nem csoda, hogy a nyáron a vizes világbajnokság egyik helyszíne lesz, de koncertezett már itt az AC/DC, Madonna, vagy éppen Paul McCartney, közel 25 ezer rajongó előtt. Most a kézilabda-világbajnokságon 16 500 nézőt tudnak elhelyezni a háromemeletnyi lelátón.

Telt ház ma este nem várható. Lesznek bőven nézők, várhatóan nagy hangpárbajt vív majd a két csapat szurkolótábora. A meccs előtt két és fél órával már mindkét oldalról megérkeztek az első szurkolók, kihasználva az otthoni kora tavaszt idéző időjárást a csarnok előtt beszélgettek. Természetesen a vélemények itt is eltérőek voltak. Míg a magyarok elképzelni sem tudták a saját vereségüket, addig a másik oldal hallani sem akart az ellenfél sikeréről. A legpesszimistábbak is csak annyit tettek hozzá: „Legrosszabb eseteben is hosszabbítás után!”

„Nekem még nem hazudott az álmom, megálmodtam, és ma nyerni fogunk!”– árult el néhány kulisszatitkot az éjszakájáról Edit. „Itt élek Barcelonában. Amikor magyarok jönnek ide, ott vagyok a lelátón, legyen az akármilyen sportág is. A nyáron jöhetnek a pólósok és az úszók is, én biztos szurkolok majd. Nagyon jó, hogy még sosem voltam egyedül, legyen az klubcsapat vagy válogatott, mindig jött szurkolótábor is. Büszkén mutatom ilyenkor a spanyol barátaimnak, hogy ezt tudjuk mi” – fogalmazott hatalmas magyar zászlót igazgatva a hátán.

Madridban már sikerült bizonyítani, hogy ha szurkolásról van szó és magyar szurkolókról, akkor verhetetlenek vagyunk. Hogy aztán a pályán is az lesz válogatottunk, az majd kiderül este, valamikor 11 óra körül. Mindenesetre mi már keressük a magyar sálat a lengyel kolléga nyakába, hogy azzal szurkoljon válogatottunknak a negyeddöntőben.

A MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG VB-NYOLCADDÖNTŐT ÉLŐ SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS ÉS FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ÖSSZEFOGLALÓ CIKK SEGÍTSÉGÉVEL KÍSÉRHETI FIGYELEMMEL A NEMZETI SPORT ONLINE-ON, MÍG AZ NSO TV MUNKATÁRSAI BARCELONÁBÓL JELENTKEZNEK INTERJÚKKAL, HANGULATKÉPEKKEL, HÁTTÉRINFORMÁCIÓKKAL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik