Férfi kézi-vb: Két napig ünnepelünk - Sterbik Árpád

Vágólapra másolva!
2013.01.27. 22:31
Két napon át tartó ünneplésre készül Sterbik Árpád, a spanyol férfi kézilabda-válogatott honosított hálóőre, aki bravúrjaival döntő érdemeket szerzett abban, hogy együttese a hazai rendezésű vb fináléjában valósággal lemosta (35–19) az Eb-címvédő Dániát.

„Fantasztikus meccsen nyertünk, méghozzá megérdemelten, ezzel beérett a sok munka gyümölcse – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Sterbik. – Most ünnepelünk, ami tart hétfőn is, mert a kimondhatatlan boldogságunknak, a hatalmas teher alóli felszabadultságunknak utat kell adni. A hét közepén azonban már újra edzünk...” Sterbik. – Most ünnepelünk, ami tart hétfőn is, mert a kimondhatatlan boldogságunknak, a hatalmas teher alóli felszabadultságunknak utat kell adni. A hét közepén azonban már újra edzünk...”

Az adai származású magyar kapus, a Veszprém hajdani klasszisa a mérkőzésről is beszélt, saját fényezése helyett főként a társakat dicsérte.

„Amit a második félidőben, elsősorban a védekezésben bemutatott a csapatunk, azt nehéz szavakkal leírni. Hibára késztettük a dánokat, és az így szerzett labdákból könnyű gólokat lőttünk, ellenfelünk pedig talán nem is hitt a szemének, amikor behozhatatlanra nőtt az előnyünk. Barátommal, José Sierrával ezen a tornán is jól, taktikusan megosztoztunk a kapusokra osztott feladatokon.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik