Férfi kézi-vb: Balic és Losert nélküli bő horvát keret

Vágólapra másolva!
2012.12.12. 14:29
A mieinkkel egy világbajnoki csoportban szereplő horvát férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Slavko Goluza megnevezte 28 fős bő keretét a januári spanyolországi tornára, amelyben Ivano Balic és Venio Losert sem kapott helyet.

„Ahogy korábban is mondtam, arra használjuk majd a vb-t, hogy pihentessünk néhány játékosunkat, és lehetőséget adjunk a fiataloknak. Nem írtam le Balicot, az Eb-selejtezők során két kemény meccset is játszunk a magyarok ellen. Ez a torna nem kvalifikál sehová, így elképzelhető, hogy négy-öt fiatal játékost is magammal viszek” – nyilatkozta sajtótájékoztató keretében Goluza, aki elmondta, a végleges listája, 16 vagy 17 nevet fog tartalmazni.Goluza, aki elmondta, a végleges listája, 16 vagy 17 nevet fog tartalmazni.

Mint tegnap beszámoltunk róla, hosszabb huzavona után a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) hivatalos helyszínné nyilvánította azt a madridi létesítményt, amelyben a magyar érdekeltségű csoport küzdelmeit bonyolítják le a januári férfi vb-n. A mieink és a horvátok mellett a házigazda spanyolok, valamint az algériai, egyiptomi és ausztrál válogatott szerepel ebben a csoportban.

Közben bejelentették, hogy a spanyolok klasszis kapusa, a tornáról súlyos térdsérülése miatt lemaradó Javier Hombrados lesz a vb hivatalos nagykövete.

BŐ HORVÁT VB-KERET
Kapusok: Mirko Alilovic (MKB Veszprém), Filip Ivic (CO Zagreb), Mate Sunjic (Nexe), Ante Vukas (Essen), Marin Sego (Wisla Plock)
Szélsők: Manuel Strlek (Kielce), Hrvoje Batinovic (CO Zagreb), Lovro Sprem (CO Zagreb), Ivan Nincevic (Füchse Berlin), Ivan Cupic (Kielce), Zlatko Horvat (CO Zagreb), Jerko Matulic (CO Zagreb), Franjo Lelic (Nexe)
Beállók: Igor Vori (HSV Hamburg), Zeljko Musa (Kielce), Marino Maric (CO Zagreb), Ilija Brozovic (CO Zagreb)
Átlövők és irányítók: Jakov Gojun (Atlético Madrid), Damir Bicanic (Chambery Savoie), Drago Vuković (TuS N-Lübbecke), Domagoj Duvnjak (HSV Hamburg), Marko Kopljar (PSG), Denis Buntic (Kielce), Luka Stepancic (CO Zagreb), Josip Valcic (CO Zagreb), Stipe Mandalinic (CO Zagreb), Nikola Spelic (Maribor Branik), Blazenko Lackovic (HSV Hamburg)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik