A Győrnek az utolsó 12 perc kellett a 11 gólos sikerhez

Vágólapra másolva!
2012.11.17. 15:52
null
A végig vezető Győr előnye a végjátékban lett meggyőző (Fotó: Mirkó István)
A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában a Győri Audi ETO a kolozsvári U Jolidon Clujt fogadta, és nyert ellene 11 góllal. Az ETO százszázalékosan végzett a B-csoport élén, a vendégek pont nélkül az utolsón. Pedig a Cluj 48. percig ikszes csatára késztette az első félidőben picit lazázó, aztán úgy is maradó, görcsös házigazdát, ám a végjátékban már nem volt kegyelem, döntött a fizikai és tudásbeli különbség.

 

A Győr a második fordulóban látogatott el a Clujhoz, és ötgólos (30–25) győzelmet aratott. A Rába-partiak gépezete azóta egy sebességi fokozattal magasabban pörög, ellenfelük pedig hiába áll pont nélkül, azért emelt fővel veszít: öt vereségéhez –22-es gólkülönbség párosul csupán. A két csapat ma esti randevúján aligha születik meglepetés: nem a győri papírforma-győzelem, hanem csupán annak nagysága kérdéses.

1. félidő

1–5. perc Hornyák Dóra irányítóból küldte el az elsőt talpról, majd Heidi Löke folytatta, és mivel Katrine Lunda Haraldsen is védett közben, a nem túl magas fordulatszámon induló találkozón a vendégek büntetőből csak tudtak szépíteni (3–1).

6–10. perc Hornyák mellett Kovacsics Anikó is bizalmat kapott, így vegyített győri csapat vette fel a küzdelmet a vendégekkel. Sok mozgással operáltak támadásban a házigazdák, ám védelmük nem a szokott, zárt formációt hozta, így a lelkes, a tempót erővel még bíró vendégek felzárkóztak egygólos hátárnyra, majd emberhátrányból 11 méteres, talpról elengedett átlövéssel egyenlítettek (5–5).

11–15. perc Ambros Martín nyugodtan nézte a pályán történeteket, nem izgatta magát. Nem is kellett, két gyors támadást góllal zárt az ETO – Orbán Adrienne a szélről, Szepesei Ivett indításból volt eredményes –, így jól jött ki végül a fórból. Lunde Haraldsen is betett a közösbe pár védést, de kellett is, mert felállt fal ellen ekkor a győri támadásokból hiányzott némi átütőerő. Aztán Szepesi, majd Kovacsics is köténygóllal kedveskedett a kolozsvári kaput védő Petróczi Viktóriának (9–6).

Löke a kolozsvári satuban
Löke a kolozsvári satuban

16–20. perc Miután Löke is eredményes volt beállóból, mínusz négynél a kolozsváriak időt kértek. Bizony, elfogytak egy kicsit. Az indításra kilépő, saját területét elhagyó Petróczit állították ki végleg, hiszen a labdát elütötte ugyan a kapus, de megakasztotta a sprintben érkező, őt nem látó Lökét is. A győriek klasszis beállója aztán a falban is kiharcolt egy újabb kolozsvári kiállítást és hetest, mindkettőt Kovacsics váltotta gólra. A vendégek két gólt lőttek hátrányból, de hiába, Lökével továbbra sem tudtak mit kezdeni (14–8).

21–25. perc A 22. percben kínai figurával próbálkozott a Győr, de a Jolidon védői úgy olvasták a dolgot, mint a ziccerüket lezáró lövést Lunde Haraldsen. Közönségszórakoztató volt az ETO játéka, csak sajnos közben a gólt kihagyták az akciók befejezéséből a házigazdák. Jöttek a trükkök, cselek, izgalmas passzok, ám a könyörtelen befejező Lökéhez kevés labda jutott el (14–10).

26–30. perc Görbicz Anita aztán már nem ismert kegyelmet, egy hetest bevágott a fonalat amúgy elkapó, Petróczit váltó Ionica Munteánunak. A vendégek további felzárkózását segítette a hajrában kiosztott két győri kiállítás. Martín mester másfél perccel a vége előtt kért időt, hogy még a szünet előtt rendezze a sorokat. A játék színezésében élen járó Jovanka Radicsevics a végjátékban csak akasztott kettőt – előbb még hátrányban játszva a falba befutva –, így háromgólos győri előnnyel vonulhattak pihenőre a felek (17–14).

2. félidő

31–35. perc A vendégeké volt a felvonás első gólja, amire Szepesi révén felelt a Győr, amelynek kapujába Herr Orsolya érkezett. Görbicz hát mögötti passzal hozta helyzetbe Lökét, akit három kolozsvári védő döngölt a földbe, az irányító a jogos hetest azonban kihagyta. A győri kapus szorult némi ápolásra, mert a szélről leadott lövést fejjel hárította. A picit megnyitott, kilépős győri fal nem kimondottan ízlett a vendégeknek, akik viszont így is ikszes csatába bocsátkoztak (19–16).

36–40. perc Szepesi góljaival tartotta az előnyét az ETO, amely érezhetően nem igazán talált magának motivációt ebben a mérkőzésben. Támadásban és védekezésben sem volt az a minden elsöprő, gyilkos a győri együttes, két kontraziccert kihasználva a vendégek máris ott lihegtek a házigazda nyakán (22–20).

41–45. perc Eduarda Amorim is összekapta magát, de ez még mindig kevés volt, hogy beinduljon az ETO-henger. A 42. percben a győri edzőnek újbóli időkérésénél akadt érdemi mondanivalója... A gólerős Tivadar Mária kiállítását úgy hozta 2–1-re a Győr, hogy annak indításaként Görbicz gólra váltott egy hetest. Fújt is utána egy nagyot, izgatottságát csillapítandó, pedig nem ma kezdte ezt a szakmát (26–23).

46–50. perc Szélről szállította a gólokat az ETO – Szepesi nem állt le, majd Orbán is ejtett egyet a hosszú felsőbe –, de védekezése változatlanul nem volt kellően hatékony, így a Jolidon játékosai is elhitték magukról: lehet keresnivalójuk ezen a délutánon. Elena Dinca másodszor is fejen dobta Herrt, Löke pedig férfibirkózókat megszégyenítő harcokat vívott a norvég falban. Picit megrázta magát a házigazda, így a záró tíz percre ötre nőtt az előnye. Időkérés címszó alatt fújtak is egyet a végső nagy rohamra induló vendégek (30–25).

51–55. perc Radicsevics indult, Hornyák betört, máris alakult a meggyőző, amúgy papírforma különbség. A blokkolni felugró Kovacsicsot is fejbe dobták – őt két méterről –, ő is ápolásra és vigasztalásra szorult (33–26).

56–60. perc Herr harmadik fejjel való védése után a fizikai erőfölényét újabb gólokra váltotta a korábban fórban is játszó ETO, Hornyák volt ekkor a legbiztosabb befejező ember. Mínusz kilencnél extra idejüket is kikérték a vendégek. Hiába, gyors labdaszerzést győri kontra, kínai figura és Andrea Lekics gólja zárta. Ki lehetett számolni a vendégeket.... A vége kiütés lett (37–26).

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 6. FORDULÓ
GYŐRI AUDI ETO KC–U JOLIDON CLUJ (román) 37–26 (17–14)
Győr, 1800 néző. Vezette: Rakityina, Tkacsuk (ukránok)
GYŐRI ETO: LUNDE HARALDSEN – Orbán 2, Hornyák D. 3, Kovacsics 5 (4), LÖKE 5, Amorim 3, SZEPESI 7. Csere: Herr O. (kapus), Lekics 4, Görbicz 2 (2), Radicsevics 3, Korsós 1, Tervel 1, Rédei-Soós 1
U JOLIDON: Petróczi – Paraschiv, Senotico 3 (2), Tivadar 4 (1), CHINTOAN 9, Cartas 3, Dinca 4. Csere: Munteanu (kapus), Turcas, Vadineanu 2, Florea 1, Mihai, Tetean
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–1. 11. p.: 6–5. 19. p.: 12–6. 26. p.: 14–11. 40. p.: 22–20. 47. p.: 28–24. 51. p.: 32–25
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Piros lap: Petróczi (17. p.)
Hétméteresek: 7/6, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
Ambros Martín, a Győri Audi ETO edzője: – Fiesztának indult a játék, aztán elábrándoztunk egy kicsit, de kétgólos különbségnél is bíztam a játékosaimban. Csak annyit kértem, hogy nyugodjanak meg, és élvezzék a játékot. A végére a csapatjátékunk meghozta az eredményt.
Gheorghe Covaciu, az U Jolidon Cluj edzője: – Csodálatos közönség előtt, nagyon jó mérkőzést játszottunk, néhány bírói tévedéssel. Az első ötven percben nyújtottakkal maradéktalanul elégedett vagyok. A hajrára fizikálisan elfogytunk, ekkor már érvényesült a Győr hosszabb kispadja.
 
Vasárnap: Krim Ljubljana–Podravka Koprivnica 20.30
AZ ÁLLÁS
1. GYŐRI ETO 6 6 180–134 +46 12
2. Koprivnica (horvát) 5 3 2 114–115 –1 6
3. Ljubljana (szlovén) 5 2 3 123–135 –12 4
4. U Jolidon (román) 6 6 141–174 –33 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik