Harsányi Gergely: Félnünk egyik csapattól se kell

Vágólapra másolva!
2011.01.18. 08:39
null
Ilyés piros lapot kapott, de megúszta az eltiltást (Fotó: Reuters)
A magyar férfi kézilabda-válogatott tizenkét góllal (36-24) nyert Brazília ellen a Svédországban zajló világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában. Csapatunk második sikeréből tíz góljával oroszlánrészt vállalt Harsányi Gergely, aki a mérkőzés legjobbjának bizonyult és méltán szolgált rá arra az elismerésre, hogy Mocsai Lajos szövetségi kapitány éppen őt hívta a találkozó utáni sajtótájékoztatóra.

„Szerencsés voltam, mert sok gólt lőhettem lerohanásból, és a heteseim is betaláltak – mondta Harsányi a Nemzeti Sportnak. – A legfontosabb, hogy a kapitány gyakran cserélt, és mindenki nagyon igyekezett megfelelni a várakozásainak. Még hosszú a vébé, be kell osztanunk az erőnket, ugyanakkor mindegyikünk szeretne játszani és jó formában maradni.

 LEONARDO BORTOLINI NEM HISZI,
HOGY ILYÉS DIREKT VÁGTA ORRBA
„Csak ritkán engedett bennünket kibontakozni a magyar együttes az első félidőben, de a másodikban lőttünk néhány szép gólt. Fájt az orrom, amikor Ilyés eltalált, de nem hiszem, hogy akarattal vágott oda” – mondta Leonardo Bortolini.
„A magyar csapat csak ennyit engedett – értékelte a találkozót Javier Cuesta, a brazilok szövetségi kapitánya. – Ellenfelünk erősebb, technikásabb, és támadási variációi is színesebbek, kidolgozottabbak, mint a mieink.”

A jobbszélső a következő, Japán elleni keddi találkozóval kapcsolatban elmondta: egyik csapattal se kell félnünk, de azért nem árt az óvatosság.

„Félnünk egyik csapattól se kell, de láttuk a japánokat, amikor megverték Ausztriát. Gyorsak, kitartóak, technikásak, és az európaiaknak szokatlan taktikai elemeket alkalmaznak védekezésben és támadásban is. Oda kell figyelnünk, nem árt az óvatosság."

„Nagyon komolyan vettük a brazilok elleni meccset, mert életbe vágóan fontos volt a két pont. Javult a játékunk, még összeszokottabb lett csapatunk, s ez kell is a folytatásra" – nyilatkozta Mocsai Tamás.

„Kis megfázással bajlódva vállaltam a meccset, és sokat lehettem pályán, aminek nagyon örültem. A tizenkét gólos győzelem jól hangzik, de nagyon meg kellett érte dolgozni" – értékelt Schuch Timuzsin.

„Újra remek kapusteljesítmény segített bennünket győzelemhez, ezúttal Fazekas remekelt. Úgynevezett kötelező győzelmet arattunk, a folytatásban azonban még jobb játék kell, mert erősebb ellenfelek következnek" – nézett reálisan a jövőbe Zubai Szabolcs.

A KÖVETKEZŐ ELLENFÉL: JAPÁN 
Olimpiai helyezései: 9. (1976), 10. (1984), 11. (1972, 1988)
Vb-helyezései: 10. (1970), 12. (1974, 1978), 14.(1982), 15. (1990, 1997), 16. (2005), 21-24. (1995)
A magyarok elleni mérlege: 1 gy., 1 d., 6 v.
Legutóbb: Magyarország–Japán 24–22 (felkészülési torna, Hollandia, 1989)
Eddigi eredményei a svédországi vb-n: Norvégia–Japán 35–29, Japán–Ausztria 33–30, Izland–Japán 36–22

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik