Szlovénok után, franciák előtt: az eredmény jó, de ennél több kell!

Vágólapra másolva!
2010.12.08. 09:31
null
Tomori három góllal segítette a magyar csapatot (Fotó: Action Images)
Villámrajtot vett Lillehammerben a magyar női kézilabda-válogatott: simán, 28–19-re győzött a D-csoport leggyengébbje, Szlovénia ellen, és máris középdöntősnek tekinthető. A folytatás már sokkal nehezebb lesz: 18.15-kor Lillehammerben Franciaország következik, és az első mérkőzésen négy gólt szerző Szucsánszki Zita szerint több kell majd a szlovénok ellen mutatottnál.

„Az eredménnyel elégedett vagyok, egyébként azonban nem játszottunk valami jó meccset, nem is kézilabdáztunk jól" – mondta a magyar válogatott hetese a Nemzeti Sportnak.

„Jól kezdtünk, de aztán valahogy elkényelmesedtünk, elképzelhető, hogy tudat alatt már a franciák elleni összecsapásra tartalékoltunk, amit nem lett volna szabad" – tette hozzá.

És hogy mit lehetett volna jobban csinálni?

A SZERDAI PROGRAM

C-CSOPORT (Larvik)

Svédország–Ukrajna 17.45

Hollandia–Németország 19.45


D-CSOPORT
(Lillehammer)

Franciaország–MAGYARORSZÁG 18.15

Szlovénia–Norvégia 20.15

„Támadásban eléggé türelmetlenek voltunk, sokszor kapkodtunk. De sokszor nem is játszottunk megfelelő sebességgel, amikor nálunk volt a labda, igencsak körülményesen támadtunk. A gyorsaságon mindenképpen javítanunk kell szerdára. Ami pedig a védekezést illeti: talán az első öt percben volt elfogadható, akkor még kellően agresszívak voltunk, faultoltunk, dolgoztunk, és sikerült is indítanunk és gólokat lőnünk. Utána viszont visszavettünk ebből is, és nem segítettünk eleget Pálinger Katalinnak – ő azonban kiválóan védett. Szóval játékunk nem volt az igazi, ennél többre lesz szükség, ha nyerni akarunk a franciák ellen" – vélekedett Szucsánszki, míg Mátéfi Eszter szövetségi kapitány szerint a szerdai mérkőzésen nem mi vagyunk az esélyesek, de nincs veszítenivalónk.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A szakvezető szintén amondó, hogy a kedden látottnál több van a csapatban. Pálinger Katalin elsősorban a második félidei (ideiglenes) szlovén felzárkózást fájlalta.

„Nem volt igazi hangulat ebben az óriási csarnokban, nehéz volt bemelegednünk, de örülök, hogy védéseimmel sikerült segítenem a csapatnak. Az első félidőbeli védekezésünk nagyon jó volt, kár, hogy a másodikban nyolcgólos előnyben engedtük felzárkózni a szlovénokat" – nyilatkozta az igen jó teljesítményt nyújtó, 45.7 százalékos hatékonysággal védő kapusklasszis.

Egy biztos: a franciák hangulata rosszabb a nyitó nap után, mivel Olivier Krumbholz együttesét nagyon csúnyán, 33–22-re elgázolták a társházigazda norvégok. A franciák nem is kozmetikázzák a súlyos vereséget, egy lap az „Átgázolt a francia lányokon a norvég gőzhenger" címmel számolt be a mérkőzésről.

„Legázoltak minket... Az első félidőben egy katasztrofális időszakkal eldőlt a mérkőzés, utána már volt néhány pozitívum, például a fiatal játékosok teljesítménye. Ők nyújtottak egyedül elfogadhatót... Borzasztó mérkőzés volt, de egy még fontosabb találkozó jön, a Magyarország elleni. Teljesen másképp kell játszanunk, nagyon oda kell figyelnünk, és a védekezésre sokkal jobban kell összpontosítanunk" – nyilatkozta a francia szakvezető.

A szerdai találkozót – melyet a Sport1 közvetít élőben – a lett Stolarovs, Licis játékvezetői kettős dirigálja.

A NŐI KÉZILABDA EB ELSŐ NAPJÁRÓL EGYOLDALAS ÖSSZEÁLLÍTÁST OLVASHAT A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN. MI NEM TETSZETT NÉMETH ANDRÁSNAK, AZ NS SZAKÉRTŐJÉNEK A MÉRKŐZÉSEN? HOGY VÉLEKEDIK BULATH ANITA ÉS MÁTÉFI ESZTER AZ ÖSSZECSAPÁSRÓL? VÁLASZOK A 11. OLDALON!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik