Női kézilabda Eb: Montenegró a spanyolokat is legyőzte

Vágólapra másolva!
2010.12.13. 18:40
Montenegró csapata 22–20-as győzelmet aratott Spanyolország ellen a dán-norvég közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság I. középdöntő csoportjában.

A magyar Kékes testvérpár által vezetett mérkőzésen Montenegró 6–6 után ragadta magához a kezdeményezést, és bár elhúzni nem tudott, előnyét sokáig megtartotta.

A délszlávok a 22. és a 24. perc közözz három góllal elléptek (9–12), de a spanyolok ezt az előnyt eltüntették a szünetig (12–12). A második játékrész első gólja a spanyol csapaté volt, de Pena találatára Bulatovics két, Popovics egy góllal felelt, a montenegróiak pedig két góllal megugrottak. Ezután a spanyolok erejéből már csak egyenlítésre telt (50. perc, 17–17), egy kis híján tízperces gólcsend pedig megpecsételte a sorsukat. Montenegró zsinórban ötször talált be, és bár 17–22 után már csak a spanyol válogatott szerzett gólt, semmi nem fenyegette Popovicsék sikerét.

A mérkőzés legeredményesebbje Nery Carla Alberto és Bojana Popovics volt, mindkét játékos hatszor talált a kapuba. Kindl Gabriella védekezésben segítette a montenegrói válogatottat, 20 és fél percnyi játéklehetőséget kapott.

I. CSOPORT (HERNING)
  1. FORDULÓ
Spanyolország–Montenegró20–22
Ld: Alberto 6 (4), C. D. Martín 4, ill. Popovics 6, Jovanovics 5, Bulatovics 3
Románia–Horvátországkésőbb
Dánia–Oroszországkésőbb
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik