Férfi kézilabda: a bosnyák kapitány ellen fordult a helyi sajtó

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2010.11.04. 13:32
Címkék
A bosnyák férfi kézilabda-válogatott Magyarország elleni súlyos veresége után, valamint a macedónoktól otthon elveszített pontot követően a helyi sajtó Vojislav Radja szövetségi kapitány ellen fordult.



Felróják neki, hogy bár sokkal erősebb csapata van, mint a korábbi kapitánynak – hiszen Edin Basic, Danijel Sarics és Nikole Prce (ő ugyan kerettag volt, de sérülés miatt nem igazán játszott) nemzetközi klasszis játékosok –, de ez a válogatott játékán nem látszik.

„Továbbra is kitartok amellett, hogy ez a csapat óriási potenciállal rendelkezik, az ambícióink és az optimizmusunk nem alaptalan" – tette hozzá Radja. A bosnyák lapok szerint azonban a válogatott nem működik csapatként. „Nem tudom megmagyarázni, miért nem működünk csapatként. Azt sem tudom megmagyarázni, hogy miért tudunk jól játszani negyven percig, majd az utolsó húsz percben szétesünk. Érthetetlen számomra, hogy Terzics, aki a világ egyik legjobb csapatában játszik már a tizenötödik percben cserét kért" – ismerte be a kapitány.

A Dnevni avaz lap szerint a válogatott néhány játékosa a nemzeti csapat minden felkészülését arra használja ki, hogy pihenjen, egyben pedig „körbejárja a környékbeli vendeglőket, ott üldögél reggel négyig-ötig, még a mérkőzés előtti éjszakán is". Az Észtország elleni két mérkőzésen elvesztített egy pont szinte biztosan kapitányváltáshoz vezetne, de a válogatott most már közel sem számíthat akkora népszerűségre, mint két héttel ezelőtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik