Férfi kézilabda: volt szerb válogatott a magyarok elleni bosnyák keretben

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2010.09.30. 14:37
Címkék
A bosnyák férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Vojislav Radja kihirdette az Eb-selejtező mérkőzésekre készülő bő keretét (Magyarország ellen Szombathelyen október 28-án és Macedónia ellen három nappal később Szarajevóban lépnek pályára a bosnyákok). A listán szerepel a korábban szerb válogatott, jelenleg a Barcelonában szereplő Danijel Sarics is.

„A magyarok a csoport esélyesei, de szerintem pariban lehetünk velük. Szombathelyre is úgy utazunk, hogy jó eredményt érjünk el” – mondta Radja, aki a jövő hét folyamán 18 főre szűkíti a keretet.

A bosnyákok optimizmusát növeli, hogy a Barcelona kapusa, Danijel Saric az EHF-től megkapta az engedélyt, és a mieink ellen hivatalosan is bemutatkozik a válogatottban. Saric tavaly beleegyezett abba, hogy a szerb válogatott helyett a bosnyák nemzeti csapat színeiben szerepel, de az EHF nem engedélyezte, hogy a 2011. évi vb-selejtezőkben védjen, mivel korábban a jugoszláv és a szerb-montenegrói válogatottban is játszott.  

 

A BOSNYÁK FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE 
Kapusok: Adnan Sabanovic (Sloga), Danijel Saric (Barcelona), Nebojsa Grahovac (Chambery)
Szélsők: Vukasin Stojanovic (Aragon), Amir Cakic (Bosna BH-Gas), Bakir Buljugija (Sloga), Adnan Jaskic (CO Zagreb), Deni Velic (Nexe Nasice), Faruk Vrazalc (Bosna BH-Gas)
Beállók: Muhamed Toromanovic (Kolding), Benjamin Buric (Izvidjac MI Grupa), Velibor Manjic (Sloga), Vladimir Vranjes (Borac m:tel)
Átlövők: Adnan Harmandic (Silkeborg), Damir Doborac (Magdeburg), Edin Basic (Chambery), Ivan Karacic (Borac m:tel), Mirsad Terzic (MKB Veszprém), Nikola Prce (Puerto Segunto), Ante Kukrika (Panduri), Igor Mandic (Prijedor), Faruk Halilbegovic (Borac m:tel), Marinko Kelecevic (Ferencváros), Darko Martinovic (Christianstad), Marko Panic (Borac m:tel), Alen Kulenovic (Borac m:tel), Kosta Savic (Bosna BH-Gas)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik