Sopronyi Anett: Jó kis csapat lesz a Loki

Vágólapra másolva!
2010.06.23. 13:38
null
Sopronyi Anett reméli, hogy a hódmezővásárhelyi szenvedés után Debrecenben ismét magára talál                     (Fotó: Meggyesi Bálint – archív)
Sopronyi Anett három év után tért vissza első élvonalbeli klubjához, a Debreceni VSC-hez. A Lokihoz a dunaújvárosi, nyíradonyi és hódmezővásárhelyi szezon után visszatérő válogatott átlövő a hajdúsági klub hivatalos honlapjának beszélt visszatéréséről.

„Szerettem volna visszajönni, éppen ezért nagyon örültem, amikor Gellén Andrásék megkerestek. Korábban is felvetődött, hogy hazatérek, de akkor nem jött össze a dolog, s nem gondoltam volna, hogy a hódmezővásárhelyi szezon után is gondolnak rám” – mondta az elmúlt idényében a várakozástól némelyest elmaradó Sopronyi a dvsckezilabda.hu-nak.

A balkezes játékos elárulta, hogy volt még néhány ajánlata, de döntése a piros-fehérek tavalyi szereplését és terveit látva, egyértelmű volt.

Sopronyi Nyíradonyban már együtt dolgozott jelenlegi edzőjével, Köstner Vilmossal. Akkor a gólkirálynői címet is megszerezte 28 mérkőzésen lőtt 219 góljával. „Jó közegben dolgozhatunk, s őszintén sajnáltam, amiért a csapat anyagi helyzete miatt nem volt folytatás. Az viszont biztos, hogy a nyíradonyi év sokat jelentett a pályafutásomban” – mondta erről az időszakról a 23 éves játékos.

„Vásárhelyen sok olyan tényező volt, ami nemcsak az én, hanem az egész csapat játékát is befolyásolta, emiatt nem sikerült úgy az évad, ahogy elvárható lett volna. De megpróbálok a szépre emlékezni, bejutottunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe, s ez nagy siker volt, a bajnokságban azonban valóban sok volt a feledhető produkció.”

Sopronyi a Bajnokok Ligájában szerepelhet régi-új csapatában, így természetesen nagyon várja az új kihívásokat.

„A jelenlegi Lokiból majdnem mindenkivel játszottam már együtt. A bajnoki döntőbe jutással jó szezont zárt az együttes, ezután a szurkolók és a vezetők is várják a folytatást. Nagy munka vár ránk, de jó kis gárdánk lesz. Persze tudom, hogy a felkészülés alatt lesznek holtpontok, lesz, amikor fáradtak leszünk, de számomra a legfontosabb, hogy gyorsan beilleszkedjek. Köstner Vilmossal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, s mindenképpen előnyt jelenthet, hogy Nyíradonyból ismerjük egymást” – mondta az átlövő.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik