Kézilabda: Zovkót leváltották a horvát női szövetségi kapitányi posztról

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2010.06.16. 15:51
Címkék
A Horvát Kézilabda-szövetség elnöksége keddi ülésén úgy döntött, hogy Zdravko Zovko helyet Vladimir Canjuga, a világbajnok férfi utánpótlás-válogatott szövetségi edzője veszi át a női válogatott irányítását is.

A hír azért meglepő, mert a női válogatott Zovko vezetésével vasárnapig Biogradban edzőtáborozik. Vladimir Canjuga ezután veszi át a csapatot, akinek vezetésével az utánpótlás-válogatott tavaly világbajnokságot nyert.

Kinevezése után Canjuga elmondta: „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy szövetségi kapitánynak neveztek ki. Már több mint húsz éve klubedző vagyok, és emellett a korosztályos válogatottak trénere."

„Az elmúlt időben elért sikerek talán feljogosítottak arra, hogy egy nagyobb csapatot vegyek át, illetve a válogatottat. Nagy kihívás ez számomra, és jóllehet nem vagyok teljesen képben a női kézilabdázást illetően, mégis a mai világban DVD és más eszközök segítségével szerintem mindent gyorsan megtudok" – értékelt az új kapitány.

„Nem teszek lényeges különbséget a férfi és a női kézilabdázás között. Férficsapatunk mellett most a nőknél is igen tehetséges gárda van. Természetesen elbeszélgetek Zovkóval is, hiszen mi hosszú évek óta barátok vagyunk. Az Európa-bajnokságig még elég időnk van, jól felkészülünk, és szerintem képesek leszünk javítani a legutóbbi, macedóniai Eb-n elért hatodik helyezésen" – mondta Canjuga.

Zovkóval májusban a Podravka sem hosszabbította meg szerződését, így jelenleg csapat nélküli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik