Férfi kézilabda: a szlovénok örülnek Nagy László kimaradásának

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2010.06.03. 14:08
Címkék
A szlovén válogatott befejezte a magyarok elleni vb-selejtezőre való felkészülés első fázisát podcetrteki bázisán. A hétvégére a játékosok szabadságot kaptak, és vasárnap gyülekeznek legközelebb. Hétfőn és kedden a magyarokat modellező Macedóniával tesztmeccsen találkoznak.

A szlovén sajtó és a szurkolók nem kis megkönnyebbüléssel hallották, hogy Nagy László, a legjobb magyar játékos sérülése miatt nem játszik nemzeti csapatuk ellen.

A lapok hangoztatják, hogy Magyarország a legnehezebb rivális, akit csak kaphatott Szlovénia a selejtezőben. A szlovénok ezúttal mindenre gondoltak, mert nem akarnak úgy járni, mint a 2009-es vb-selejtezőn, amikor félvállról vették a szlovákokat, és alulmaradtak.

A magyarok videótanulmányozása mellett a szlovén válogatott a pályán is a legapróbb részletekig akar felkészülni a Mocsai-csapat ellen. Ebben partnere a macedón nemzeti csapat lesz, amellyel előbb Podcetrtekben játszik június 7-én, majd 8-án a ljubljanai Kodeljevo-csarnokban.

„A vébé-selejtezők előtt nehéz volt megfelelő ellenfelet találni, mert a legtöbb együttes szintén selejtezőre készül. Olyan riválist akartunk, amely a magyarokhoz hasonlóan játszik. A macedónokkal megállapodtunk, hogy modellezik a magyarok játékát, tehát az úgynevezett hat-nullás védekezést alkalmazzák. Szerintünk a magyarok ezt választják ellenünk” – nyilatkozta a válogatott igazgatója, Roman Pungartnik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik