Női kézilabda: Szlovéniából érkező szupertehetséggel erősítene a Győr

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2010.04.07. 19:39
Címkék
A Siol Sport nevű szlovén internetes újság szerint a szlovén válogatott 19 éves, 185 centiméter magas jobbátlövője, Ana Gros (Krim Mercator) nagyon közel áll ahhoz, hogy szerződést kössön a Győri ETO-val.

A velenjei származású, balkezes kézilabdázónőt Európa egyik legtehetségesebb játékosaként tartják számon.

Az internetes portál „Ana Gros úton Győrbe?” című cikke szerint a magyar bajnok nagyon szeretné leigazolni Grost, és mivel a ljubljanai csapatnál továbbra sem dúskálnak az anyagiakban, a klubváltása nagyon is valószínűnek tetszik.

A Krim Mercator minden bizonnyal nem tudja megtartani szerb irányítóját, Andrea Lekicset, pedig vele szívesen hosszabbítanának. Lekicsért Európa leggazdagabb csapatai jelentkeztek be, ahogy a horvát Andrea Penezicért is, így sokkal valószínűbb a távozásuk, mint a maradásuk.

Lekics és Penezic tavalyi maradt a válságba került csapatnál, de most nem biztos, hogy nemet tudnak mondani a kecsegtető ajánlatokra.

A jól értesültek szerint Ljudmila Bodnyeva és Marina Vergeljuk viszont marad az új idényben is. Az újoncok közül a jobb átlövő pozicíóra visszavárják a válogatott Barbara Varlecet, aki a szerb Zajecarnál volt kölcsönben és sokat fejlődött. 

Zácsik Szandra – a Siol Sport szerint – marad és ha Lekicset meg tudják tartani, akkor ismét szép reményekkel indulhatnak a BL-ben.

A szlovéniai hírről megkérdeztük Vanyus Attilát, a győriek elnökét, aki elmondta: „senkivel sem kötöttünk még szerződést, az viszont nem titok, hogy jelenleg is több játékos szerződtetéséről tárgyalunk."

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik