Ki-ki mérkőzésre készül a Krim a Győr ellen

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2010.03.12. 18:53
null
Katarina Mraviková (balra) góljaira Ljubljanában is nagy szüksége lesz a Győrnek (Fotó: Czagány Balázs)
Címkék
Szombaton 18 órakor kezdődik a Győri Audi ETO és Zácsik Szandra csapata, a Krim Ljubljana számára az eddigi legfontosabb idei mérkőzés. A szlovén bajnoknak győznie kell ahhoz, hogy megtartsa a BL-elődöntőbe jutási esélyét.

A Ljubljana legjobbja, a pillanatnyilag kézsérüléssel bajlódó szerb Andrea Lekics csak akkor hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését, ha jövőre a klub képes lesz a BL-elsőségért harcolni. Ellenkező esetben a szerb Zajecsar és a román Valcea között dönt március végéig. A sérült játékost nagyon nehezen tudják pótolni a ljubljanaiak, éppen ezért a Győr fogadása előtt nem túl nagy az optimizmus a szlovén csapatnál.

A játékosok mégis nagyon fogadkoznak.

„Nagy változásra lesz szükségünk a csapaton belül, hiszen Lekics védekezésben és támadásban egyaránt a legfontosabb játékosunk, ő a Krim motorja – vélekedett Marta Bon edzőnő. – Eddig nagyon jól teljesített fiatal csapatunk, amelyben még van tartalék, ezért vagyok bizakodó a szombati meccs előtt. Ugyanakkor be kell látni, hogy az egyik legkellemetlenebb ellenfél érkezik Ljubljanába. Nekünk nem fekszik a Győr játéka, ráadásul jobb a játékoskerete, és a sportdiplomáciát illetően is erősebb nálunk. Azonban nem adjuk fel, nagy lelkesedéssel várjuk a meccset, és bizonyítani szeretnénk a nagyon erős Győr ellen, amely a legkombinatívabb kézilabdát játssza Európában. Ezzel együtt semmivel sem tud meglepni bennünket. Az első meccsen elég jól ment a hatos falas védekezés, ezt szeretnénk megismételni."

Az edzőnő elmondta még, hogy a Győrben nem léphet pályára a sérült Görbicz Anita, de ez a Ljubljanának nem lesz előny. A fiatal Kovacsics Anikó ugyanis remekül irányítja a csapatot. Igaz, nincsenek olyan remek egyéni megoldásai, mint Görbicznek, de remekül hozza helyzetbe a többi játékost.

„Ha Görbicz a pályán van, akkor 99 százalék esély van arra, hogy a sorsdöntő pillanatokban magára vállalja a felelősséget, most viszont nem lehet tudni, ki mit tesz a forró percekben – folytatta Marta Bon. – Szívem szerint jobban örülnék, ha ő játszana. A Győr átlövői félelmetesek, közülük Aurelia Bradeanu a legjobb, de Eduarda Amorim is remek, főleg fizikailag nagyon erős. A győriek védekezésben nagyon jól kihasználják testi erejüket, s ebben nem tudjuk felvenni velük a versenyt. Ezért kell majd olyan taktikát kitalálnunk, amellyel át tudjuk törni az erőszakos védekezésüket."

A szlovén szaksajtó szerint a Krim védekezésében Dragana Cvijics és Zácsik Szandra kapnak főszerepet, míg támadásban Marina Verheljuk, Alja Jankovic és Tamara Mavsar számíthat sok feladatra.

Ljudmila Bodnyeva csapatkapitány szerint a motiváltsággal nem lesz gond.

„A Győrt nem tudtuk legyőzni sem az előző, sem a mostani idényben, ezért most nagyon akarjuk a sikert – mondta az orosz beállós. – Lekicsért is játszunk, hiszen óriási hátrány, hogy egy ilyen fontos meccsen nem lehet a pályán. Legjobb játékosunk nélkül kell hozni a meccsen. Minden tudásunkra szükség lesz, és végig küzdeni a meccset. Vereségre nem is merünk gondolni, mert akkor mindennek vége."

NŐI KÉZILABDA BL 
 AZ 1. CSOPORT ÁLLÁSA
1. GYŐRI AUDI ETO KC
4 3  1 103-96   6
2. Larvik (norvég)
4 3  1 109-105  6
3. Krim Ljubljana (szlovén)
4 2  2 116-112  4
4. Leipzig (német)
4
4 94-109  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik