Kézilabda: Pungartnik 38 évesen Nettelstedt-játékosként tér vissza

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2010.03.17. 18:35
Címkék
Roman Pungartnik, a Szlovén Kézilabda-szövetség alkalmazottja, valamennyi férfiválogatott igazgatója, aki a januári Eb után Zvonimir Serdarusic szövetségi kapitánnyal együtt a Celje PL-hez szerződött (Serdarusic mint edző, Pungartnik mint igazgató) óriási meglepetésre játékosként visszatér a pályára.

A hajdani kitűnő jobbátlövő-jobbszélső ismét aktivizálja magát, méghozzá a Bundesligában. A hírt a Siol Sport internetes újság közölte, amely szerint a TuS Nettelstedt-Lübbecke lesz – ideiglenesen – Pungartnik új munkáltatója.

Alekszandrosz Alvanosz és Heidmar Felixson sérülését követően a német csapat edzője, Zlatko Feric azonnal megkereste Pungartnikot, és a 38 éves legendás szlovén játékos igent mondott. A megállapodás szerint csak a Német Kupa Hamburgban rendezendő négyes döntőjében (április 10–11.) erősíti a Lübbeckét. Ez azt jelenti, hogy legfeljebb kétszer lép fel a Nettelstedt színeiben (ha csapata továbbjut az elődöntőből, amelyben a Hamburg lesz ellenfele).

Pungartnikra azért esett a választás, mert hosszú éveken át Németországban játszott, méghozzá a Wilhemshaven, a THW Kiel, a Hamburg és a Gummersbach színeiben. Tavaly még a svájci Kadetten Schaffhausen játékosa volt, majd visszavonult, s elfoglalta a szlovén férfiválogatott igazgatói székét.

Egy hónappal ezelőtt a Celje sportigazgatója is lett, ezért minden bizonnyal a szövetség és a klub beleegyezése is szükséges, hogy Pungartnik a sérülésektől tizedelt Lübbeckét kisegítse.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik