Férfi kézilabda: a volán mögött elalvó Pesicre pénzbüntetés vár

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2010.03.20. 16:23
Címkék
Ivan Pesic, a CO Zagreb kézilabdacsapatának fiatal kapusa, aki az MKB Veszprémből került Zágrábba, az elmúlt héten autóbalesetet szenvedett. A karambolt mindössze néhány varrattal és bokasérüléssel megúszó Pesic bevallotta, hogy vezetés közben elaludt a kocsiban. A zágrábi sajtó szerint emiatt pénzbüntetés vár rá.

„Hétfőn csatlakozik hozzánk Ivan Pesic, akinek a hétvégén kiszedik a varratait, és akkor derül ki, hogy milyen állapotban van. A zágrábi kapusok – Pesic mellett a szintén fiatal Marin Sego és az első számú kapus, a szlovén Gorazd Skof – újabb konkurenst kaphatnak a szerb Darko Sztanics (Cimos Koper) személyében. A szerb válogatott 31 éves kapusa azért közismert az egész Balkánon, mert 2006 tavaszán kokain fogyasztása miatt két évre eltiltották, és ekkor igazolt át a svájci Grasshoppersből a szlovén Cimos Koperhez. A szerb média kérdésére a horvát klub illetékesei csupán annyit nyilatkoztak, hogy nincs akadálya annak, hogy szerb játékost foglalkoztassanak.

A délszláv sajtó nagy figyelmet szentel a Lino Cervar kapitányságával kapcsolatos kérdésnek is. A héten a 2012-es olimpiáig szóló szerződést ajánlottak fel Cervarnak, aki még nem mondott igent. Közismert, hogy macedón munkáltatója, a Metalurg elnöke szeretné Cervart a macedón válogatott kispadján is látni. Állítólag óriási pénzösszeget ajánlott fel a horvát edzőnek, amelyet a macedón újságírók szerint Cervar nem utasíthat vissza. Viszont Horvátországban azt tartják, hogy a kapitánynak nem a pénz lesz a legfőbb motiváció, hanem az újabb sikerek, amelyekre a horvátokkal reális esélye van a macedónokkal ellentétben. Így a mostani időhúzás – Cervar gondolkodási időt kért, a szövetség háromfős tárgyalóbizottságot állított fel – csupán azt a célt szolgálja, hogy a kapitány növelje a gázsiját. A szerződése ugyanis július 31-ig szól.

A szövetség egyébként nem tartja reálisnak, hogy megrendezzék a világválogatott elleni – tavaly elhalasztott – mérkőzést, a szövetség fennállásának 60. és a horvát kézilabdázás 80. évfordulóját valószínűleg a világbajnok Franciaország elleni meccs keretében ünneplik meg. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik