Gál örül a bókoknak, de a pályán bizonyítana

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2010.02.14. 21:48
null
Gál Gyula (balra) a pályán bizonyítana Zágrábban (Fotó: Imago – archív)
Címkék
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 7. fordulójában a CO Zagreb a dán FCK Handball elleni 31–22-es győzelemmel a legrosszabb esetben is harmadikként jut tovább a csoportjából. Mivel a következő három meccsét otthon játssza, a Gál Gyulát foglalkoztató csapat a HSV Hamburg elleni mérkőzésen döntheti el a második hely sorsát. A magyar beállós örül a bókoknak, és nem zavarják a rá aggatott becenevek.

Senjanin Maglajlija, a CO Zagreb, a jugoszláv és a horvát válogatott egykori beállósa, a csapat jelenlegi vezetőedzője nagyon örült Gál Gyula érkezésének. A horvát bajnok már évek óta szerette volna leigazolni Gált, de különböző okok miatt ez nem sikerült.

„Gál Gyula nagyon jó és rutinos játékos, aki egyformán játszik a támadásban és védekezésben. Nagyon jó fiú, nagy küzdő, és vele nem lesz az a gondunk, ami Lökével volt, nevezetesen, hogy a védekezésben nem játszik. Mivel Lazarovot már eleve le kell cserélnünk a védekezésnél, így Löke miatt sokat kellett variálnunk a játékban, hiszen nem kézilabdázhattunk gyorsan, mert egyszerre két játékost kellett lecserélnünk. Gál tehát nem fogja lassítani a játékunkat, ami nagy előny számunkra" – mondta Maglajlija.

A horvát sajtó is nagy erősítésnek tartja Gált, akit „robusztus magyarnak", a „magyar óriásnak", illetve „magyar ütőgépnek" neveztek el. Gál már interjút is adott, amelyet a klub hivatalos honlapja közölt. Abban egyebek közt Maglajlija bókjára is reagált, mivel a „Magi" becenévre hallgató tréner (néhány mostani játékosával még együtt játszott, ezért többen a becenevén szólítják) azt nyilatkozta, hogy Gál igazi erősítés, akire a BL-ben nagy szükség lesz.

„Örülők, hogy a tréner így gondolja. Remélem a pályán is bizonyítani fogom, hogy igaza van. Engem a CO Zagreb még Lino Cervar edzősködése idején akart leigazolni, én is benne voltam a dologban, de akkor meghiusult az átigazolás. Most itt vagyok. Nem ismeretlen számomra a csapat, hiszen Lazarovval és Dzombával együtt játszottam Veszprémben. E térségben számomra csak két nagy klub van: a CO Zagreb és az MKB Veszprém. A többi nagy és gazdagabb egyesület a francia, a német és a spanyol bajnokságban szerepel. Horvátország máris elkápráztatott, hiszen kis országról van szó, amelyben a kézilabdáért valamennyien lelkesednek. Jelenleg talán még a focinál is népszerűbb. Ez érthető is, hiszen a válogatott szinte mindent megnyert" – mondta Gál, és reagált „a magyar verekedő" becenévre, amelyet máris „kiérdemelt" Horvátországban.

„Sok becenevet, jelzőt szoktak rám ragasztani, de nem haragszom. Az ilyen dolgok nem okoznak gondot. Ha az embereket ez szórakoztatja, hát legyen... Hat évig a Dunaferrben játszottam, aztán nyolc évig Veszprémben, ahol Zovko volt az edzőm. Ő tényleg remek, nálam a legjobb edző, akárcsak volt szövetségi kapitányunk, Skaliczki László, aki profi játékost faragott belőlem. Számomra a kézilabda csapatsport, ezért soha nem szerettem kiemelkedni, mint egyén a többiek közül, nem volt kedvenc játékosom sem" – mondta Gál, aki jelenleg szállodában lakik, és kissé magányos.

„Bevallom, kissé magányos vagyok egyedül a szállodában. Három gyermekem van, két fiam mellett egy egyéves kislányom is, ők és a feleségem nagyon hiányoznak. Keresek lakást Zágrábban, és remélem, minél előbb kiköltözik hozzám a családom" – fejezte be a zágrábiak új sztárja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik