„A durva magyarok megkaparintották a győzelmet”

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2010.02.07. 19:42
null
Hornyákot (zöldben) és a Győrt nem tudták tartani a szlovénok (Fotó: Mirkó István)
Címkék
Mint tegnap beszámoltunk róla, a Győri Audi ETO KC hátrányból állt fel hazai pályán a szlovén Krim Ljubljana ellen, és végül 25–23-ra győzött a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 1. fordulójában. A szlovén lapok szerint a Ljubljana megnyert meccset engedett ki a kezéből, a most elveszített két pont sokat jelenthet a végelszámolásnál, és több forrás is a magyarok durva játékáról írt.

A Zurnal 24 nevű lap kiemeli, hogy a Ljubljana Györben a hagyományosan kellemetlen rivális otthonában a mérkőzés utolsó harmadáig kezében tartotta a két pontot, és a nagyon erős hazai csapat ellen győzelemre állt, de az utolsó 20 percben érthetetlenül kiengedett, így a tavalyi két vereség után ismét kikapott.

A lapok hangoztatják, hogy a ljubljanaiak nagyon jól játszottak, főként a védekezésük működött jól. „Acélos védőfalunk megállította az ötletgazda Görbicz Anita vezette, magyar sztárokkal teli csapatot. Megakadályozták a házigazdát abban, hogy kombinatorikus és dinamikus játékát mutassa be. A magyar bajnokcsapat kilenc percig (a 14. és 23. perc között) nem tudott gólt lőni, ennek köszönhetően a Krim háromgólos előnnyel zárta az első félidőt, majd Zrnic találatával a 36. percben már hatgólos előnyre tett szert. Sajnos azt az erős tempót, amelyben addig játszott, nem tudta megtartani a hátralévő időben" – írja a Zurnal 24.

Hozzáteszi az újság, hogy ekkor már látszott Lekics sérülésének következménye, illetve Zácsik panaszai is kiújultak, mivel a magyar lány nem tudott úgy teljesíteni, mint szokott. A végjátékban mindent Lekics és Tamara Mavsar vállalt magára, de Mraviková gólja még az egy pont megkaparintását sem tette lehetővé.

Marta Bon
Marta Bon

A Siol Sport nevű internetes újság „A durva magyar lányok megkaparintották a győzelmet a második játékrészben” című tudósításában szintén dicséri a Krim első félidőben mutatott játékát, és értetlenkedik, miért gyengült a védekezés a második félidőben, amikor sok könnyű gólt kapott a Ljubljana. „Az 52. percben Spiridon durván megütötte Lekicset, akinek az arca erősen kezdett vérezni, de a kispadon azonnal segítséget nyújtottak neki" – írja a lap, és hozzáteszi, hogy a volt ljubljanai Pálinger Katalin remekül védett, főként az utolsó percekben, így főszerepe volt a győriek győzelmében.

Marta Bon edzőnő és Marina Vergeljuk a Krim játékosainak rutintalanságában kereste a vereség okait. Marta Bon elmondta: „A vereség ellenére elégedett vagyok a mutatott játékkal és a végeredménnyel. A lányok keményen küzdöttek, és megállították a győriek támadásait. Azonban tudtam, hogy a rutintalanságunk sokba kerülhet, és sajnos ez be is bizonyosodott. A Györ elleni mérkőzés jó iskola volt, szerintem még egyszer ilyen hibákat nem követünk el."

„Rutintalanságunkon múlott a két pont sorsa. Nagy kár, hogy az utolsó tíz percbren sok célt tévesztő lövésünk volt. Pálinger remek kapus, és pontosan megérezte, hogy fiatal csapattársaim bizonytalanok, ezért kivédte a lövéseiket. Segítségével a Győr feltámadt, és győzött. Nagyon sajnálom, mert a mérkőzés jelentős részében nagyon jól játszottunk" – mondta Vergeljuk.

EMLÉKEZTETŐ: NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, KÖZÉPDÖNTŐ 
1. CSOPORT, 1. FORDULÓ
GYŐRI AUDI ETO KC–RK KRIM MERCATOR (szlovén) 25–23 (11–14)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik