Igor Kos egy évre a Pick-Szegedé

THÉKES ISTVÁN/NSOTHÉKES ISTVÁN/NSO
Vágólapra másolva!
2009.08.11. 16:12
Címkék
A szlovén Cimos Koperbe távozó Laluska Balázs helyére Igor Kos személyében horvát válogatott kézilabdázót igazolt a Pick-Szeged.

 

 

A több híres európai klubot (Celje, Créteil, Flensburg, Kozina, Ivry, Chambéry, Duderstadt, Zagreb) is megjáró, 31 éves Igor Kos legutóbb a spanyol León jobbátlövője volt.

Vladan Matics, a szegediek edzője biztosra veszi, hogy a remekül védekező és hatékonyan támadó rutinos játékos gyorsan beilleszkedik együttesébe. Kos, aki Krivokapics Milorad vetélytársa lesz a Pickben, 2010. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

A horvát kézis még nem lépett pályára a Szeged hétfői edzőmérkőzésén a Kecskemét ellen, bár a bemelegítést elvégezte. A Pick végül remek hajrával 34–30-ra győzött a találkozón.

„A délelőtti konditermi munka látszott az első félidei játékunkon. A szünet után már az igazi Pick-Szeged volt a pályán, és a 3–2–1-es védekezésünk sokkal hatékonyabbnak bizonyult, mint a hatos fal. Jó jel, hogy az erős Kecskemét vendégeként fordítani tudtunk, és a második félidőt 21–12-re megnyertük. Örülök Igor Kos szerződtetésének. Hasznos tagja lesz a csapatnak, remekül védekezik, erős, gyors, és tökéletesen beleillik az általam elképzelt új stílusba. Ami tény: türelmesnek kell lennünk a beépítésével" – értékelt Vladan Matics vezetőedző a delmagyar.hu-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik