Magyarország otthont adna a 2014-es férfi kézilabda Európa-bajnokságnak

MTI / NSOMTI / NSO
Vágólapra másolva!
2009.06.30. 17:01
Magyarország pályázik a 2014-es férfi kézilabda Európa-bajnokság megrendezésére; a mieink mellett a horvátok, a dánok és a franciák kandidálnak.
A kontinens elitjét látnánk vendégül
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
A kontinens elitjét látnánk vendégül
A kontinens elitjét látnánk vendégül
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
A kontinens elitjét látnánk vendégül

A Magyar Kézilabda-szövetség érdeklődik a 2014-es férfi Európa-bajnokság megrendezése iránt – erősítette meg kedden az európai szövetség (EHF).

A magyarok mellett a horvátok, a dánok és a franciák is kandidálni szeretnének.

„Ez a négy ország érdeklődik, s az EHF hamarosan kiküldi a részletes pályázati anyagot. Szándékaink egyértelműek, pályázni akarunk!" – mondta az MTI-nek Sinka László, a hazai szövetség elnöke.

Az EHF 2010 szeptemberében dönt a helyszínekről. Ezt megelőzően február és április között tartanak terepszemlét a jelentkezést benyújtó helyszíneken, majd áprilisban és májusban értékelik ki a tapasztalatokat.

Magyarország korábban még sohasem rendezett férfi kontinenstornát, négy szomszédja viszont már volt vagy lesz szervező: 2000-ben Horvátországban, 2004-ben Szlovéniában volt az Európa-bajnokság, míg a 2010-es Eb-nek Ausztria, a 2012-esnek pedig Szerbia ad otthont.

Érdekes, hogy a vendéglátó válogatott eddig mindössze egyszer tudta megnyerni a kontinensviadalt annak 1994 óta íródó történetében: Svédország 2002-ben hazai pályán diadalmaskodott.

A 2014-es női Eb-vel kapcsolatban a szlovénok, a svájciak és a törökök jelezték rendezési szándékukat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik