Nem örülnek az ellenfelek a „kiszámíthatatlan” magyaroknak

Vágólapra másolva!
2009.06.25. 14:54
Nem mondhatni, hogy kitörő örömmel fogadták volna az ellenfeleket a januárban sorra kerülő férfi kézilabda Eb-n a D jelű négyesbe sorsolt csapatok – mint beszámoltunk róla, a magyar válogatott a franciákkal, a spanyolokkal és a csehekkel került egy csoportba. A mieinket mindenki erősnek és kiszámíthatatlannak tartja – a kvartettben szinte bármi megtörténhet.
A világklasszisokból álló francia válogatottnál is tartanak Nagy Laciéktól
Fotó: Czagány Balázs (archív)
A világklasszisokból álló francia válogatottnál is tartanak Nagy Laciéktól
A világklasszisokból álló francia válogatottnál is tartanak Nagy Laciéktól
Fotó: Czagány Balázs (archív)
A világklasszisokból álló francia válogatottnál is tartanak Nagy Laciéktól

„Az Európa-bajnokság a legmagasabb szintű válogatott torna, de még ehhez képest is nagyon nehéz sorsolást kaptunk. Minden meccsünkön hatalmas küzdelemre számítunk. A csehek már megmutatták, hogy legyőzhetnek minket, a spanyolok mindig ott lehetnek a legjobbak között és óriási a rutinjuk, a magyarok pedig a Veszprémre építenek, amely kitűnő csapat” – nyilatkozta az AFP hírügynökségnek Daniel Narcisse, a világ- és olimpiai bajnok válogatott klasszisa.

„Kőkemény lesz a csoport, minden meccs akár elődöntő is lehetne. Eredményeink alapján egyszerűnek tűnhet a továbbjutás, de erről szó sincs” – tette hozzá.

A selejtezők során a franciákat Brnóban legyőző csehek örülnek a „kékeknek”, de a spanyoloknak és a mieinknek már nem annyira.

„A franciákat szerettük volna kapni az első kalapból, hiszen egyszer már megvertük őket. A spanyolok rettenetesen nehéz ellenfelek lesznek, a magyarok pedig legyőzhetőek, de kiszámíthatatlanok, jobb napjaikon bárki ellen nyerhetnek” – mondta a szövetségi kapitány Martin Lipták.

„A francia a világ legjobb válogatottja, és ez mindent elmond. A spanyolok bizonyítani akarnak a rosszul sikerült vb után, a magyarok pedig szintén nagyon erősek, ráadásul klasszis kapusaik vannak, akik minden csapatnak megnehezíthetik a dolgát. A franciák a favoritok, de tovább akarunk jutni” – csatlakozott kollégájához a sorsoláson a cseheket képviselő Ján Filip.

A spanyol lapok szerint Csehország a kvartett „Hamupipőkéje”, de nagyon vigyázni kell vele, míg a magyaroktól a 2008-as Eb-n elszenvedett vereség óvatosságra inti az ibériai csapatot.

A mérkőzések pontos menetrendjét a televíziós közvetítések egyeztetése után teszi közzé az EHF.

FÉRFI KÉZILABDA EB (2010, AUSZTRIA)

A-CSOPORT (Graz) B-CSOPORT (Linz) C-CSOPORT (Innsbruck) D-CSOPORT (Bécsújhely)
Horvátország Dánia Németország Franciaország
Oroszország Izland Svédország Spanyolország
Norvégia Ausztria Lengyelország MAGYARORSZÁG
Ukrajna Szerbia Szlovénia Csehország

A MENETREND

Jan. 19. Franciaország–MAGYARORSZÁG
Jan. 19. Spanyolország–Csehország
Jan. 20. Csehország–Franciaország
Jan. 20. MAGYARORSZÁG–Spanyolország
Jan. 22. Franciaország–Spanyolország
Jan. 22. MAGYARORSZÁG–Csehország
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik