Prokop: Boldog vagyok, hogy az edző és néhány játékos távozik a nyáron

Vágólapra másolva!
2009.04.20. 11:54
Mint tegnap beszámoltunk róla, a Győri Audi ETO KC harmadszori nekifutásra már nem állt meg a legjobb négy között, hanem a Hypo NÖ elleni elődöntő visszavágóján kiharcolta a döntőbe jutást a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Osztrák oldalon Gunnar Prokop részben a csapat magyar edzőjét, Németh Andrást hibáztatja a kiesésért, és örül neki, hogy a tréner, valamint néhány játékos távozik a nyáron. Győri részről érthető módon mindenki felszabadultan nyilatkozott a sikert követően.
– András, el sem tudod képzelni, mennyire örülök neki, hogy elmész!
Fotó: Czagány Balázs (archív)
– András, el sem tudod képzelni, mennyire örülök neki, hogy elmész!
– András, el sem tudod képzelni, mennyire örülök neki, hogy elmész!
Fotó: Czagány Balázs (archív)
– András, el sem tudod képzelni, mennyire örülök neki, hogy elmész!

„Kifejezetten örülök, hogy néhány játékos és az edző távozik a szezon végén” – mondta Prokop a találkozót követően a Kurier című osztrák újságnak.

Más lapok szerint a menedzser-edző az általa túl lazának tartott gyakorlásokat is felhozta magyarázatként, amiért a csapat nem tudja megállni a helyét a kiemelt mérkőzéseken. Mondhatnánk, hogy savanyú a szőlő, hiszen a párharc odavágója után meg a magyarok szerinte durva játékát említette „mentségként” a mindössze egygólos előny megszerzésére.

A Hypo magyar kontingense már reálisabban értékelte a vasárnapi kupabúcsút:

„Nagy csalódás, hogy kiestünk. A legfőbb oka, hogy az átlövőink bátortalanul játszottak, Pálinger pedig rendre mattolta a támadásainkat. Ekkora a különbség a két ország kézilabda-kultúrája között” – nyilatkozta Németh András, a nyáron Vácra távozó szakvezető.

„Mindenben felülmúlt bennünket a Győr, képtelenek voltunk a saját játékunkat nyújtani” – mondta Tóth Tímea csalódottan a meccs után. A magyar átlövő nyártól szintén Vácon folytatja, így akár rá is vonatkozhatott Prokop megjegyzése, ami annyiból lenne érthetetlen, hogy Tóth a Hypo színeiben sem maradt adós a góltermeléssel, és a visszavágón is csapata legeredményesebb tagja volt.

A győri „hősök” sokkal felszabadultabban beszéltek vasárnapi sikerükről:

„Csapatként nyertünk, mindenki hozzátette a magáét. Csaknem tökéletes volt a védekezés, valamint ragyogó Kovacsics és Herr Anita támadójátéka. Pálinger zseniálisan védett, Görbicz vezéregyéniség volt. Rotis fantasztikusan pótolta Tomorit védekezésben, Hornyák pedig Spiridont. Sokan mondták, hogy magyar csapat nem juthat BL-döntőbe, mert mentálisan nem alkalmas rá. Alaposan rácáfoltunk erre” – fogalmazott Konkoly Csaba a klub honlapján a továbbjutást követően.

„A Győr jobb csapat. Ezt korábban is sejtettük, de most sikerült is bebizonyítanunk. Persze sokat dolgoztunk ezért” – tette hozzá Pálinger Katalin, a győriek klasszis hálóőre.

„Sokkal egységesebb és eredményesebb volt a csapatmunkánk, mint a Hypóé. Ezért arathattunk ekkora különbségű győzelmet” – mondta Görbicz Anita, az est másik győri főszereplője, aki ezúttal 13 góllal „terhelte meg” az osztrákok hálóját.

Következhet tehát a BL-döntő, amelyben a román Valceát búcsúztató dán Viborg vár Konkoly Csaba tanítványaira.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik