Egy győzelemmel a Veszprém és a Győr is továbbjuthat csoportjából

Vágólapra másolva!
2009.02.28. 11:03
Egész héten gondok akadályozták a zavartalan felkészülést a KEK-győztes MKB Veszprémnél, amely szombati leóni győzelmével bejuthat a nyolc közé a Bajnokok Ligájában. A továbbjutás szempontjából a hölgyeknél is hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, hogy a Podgoricába utazó Győri Audi szerencsés esetben nem negyed- hanem az elődöntőbe kerülhet.
Pérezék nehéz meccsre számíthatnak a León ellen
Fotó: Czagány Balázs
Pérezék nehéz meccsre számíthatnak a León ellen
Pérezék nehéz meccsre számíthatnak a León ellen
Fotó: Czagány Balázs
Pérezék nehéz meccsre számíthatnak a León ellen

MISE ÉS JÓTÉKONYSÁGI MECCS COZMÁÉRT

Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, Kozma Imre atya és Mezei István, a Farkas János Alapítvány elnöke a A Duna Televízió pénteki élő adásában bejelentette, hogy március 8-án, vasárnap délután 4 órai kezdettel Marian Cozma emlékére szentmisét tartanak a Veszprémi székesegyházban. A misét Márffy Gyula veszprémi püspök úr celebrálja. Az MKB-Veszprém és a román válogatott egykori kézilabdázója, a február 8-án meggyilkolt Marian Cozma emléke előtt tisztelegve a tervek szerint a cigány labdarúgó-válogatott a közeljövőben a veszprémi kézilabdázókkal vív barátságos mérkőzést, amelynek teljes bevételét Cozma iskolájának ajánlják fel.
A spanyol León elleni idegenbeli BL-ütközet (szombat, 16 óra, tv: Viasat3) előtt az MKB Veszprém keretében többen bajlódtak kisebb-nagyobb sérülésekkel.

Bőven volt dolguk a csapatorvosoknak, a gyúróknak és a gyógyterapeutáknak, akik sokat segítettek abban, hogy a sérültek felépüljenek. Végül „csak” ketten maradtak itthon a csapatból: Zsarko Markovics és Iváncsik Tamás nem tarthatott Leónba a veszprémi küldöttséggel.

„Iváncsik és Markovics kimaradása miatt csorbultak taktikai variációs lehetőségeink a szombati sorsdöntő mérkőzésre – mondta a Nemzeti Sportnak Mocsai Lajos edző. – Remekül felkészített vetélytárs otthonában lépünk pályára, hiszen köztudomású, hogy a León a világ bármelyik csapatát képes legyőzni saját csarnokában. Hihetetlenül agresszív együttessel kell megküzdenünk, a hatos védőfalat és a nyitott védekezést is remekül játssza.”


Mocsai Lajos hozzáfűzte, mindenki tudja, hogy a spanyolok elleni első összecsapást – egy héttel a csapat beállósa, Marian Cozma meggyilkolása után – rendkívül felfokozott érzelmi állapotban, szinte eksztázisban kézilabdázva nyerte meg az MKB Veszprém. A szombati ütközet főleg azért lesz egészen más légkörű, mert közben Montpellier-ben is nyert az együttes, s már tudatosabban készülhetett a León ellen.

Amennyiben Gál Gyuláék ismét győznek a spanyolok ellen, úgy jövő heti, Montpellier elleni veszprémi mérkőzésünktől függetlenül már a legjobb nyolc közé kerülnek a BL-ben.

A hölgyeknél a középdöntő félidejében a Hypo NÖ, a Viborg, a Valcea és a Győri Audi ETO áll a Bajnokok Ligája csoportjaiban az első és a második helyen, ez megfelel az előzetes várakozásoknak, a reális erőviszonyoknak.

Nagy a valószínűsége, hogy ez a négy csapat vívja az elődöntőt. A hét végi, negyedik fordulóban a Győr idegenben, a montenegrói Buducsnoszt Podgorica csarnokában szerepel, és esetleges győzelmével tovább is juthat.

A Podgorica elleni első meccsen Győrben alaposan meg kellett küzdenie Konkoly Csaba csapatának a 31–27-es győzelemért. Annak a meccsnek a legjobbja a magyar bajnok kapusa, Pálinger Katalin volt.

„Azon a találkozón kissé álmosan kezdtünk, gyengén védekeztünk, és vendégeink éltek a lehetőséggel, gyorsan elhúztak 5–1-re, és nagyban nehezítette a dolgunkat, hogy Katarina Bulatovicsot képtelenek voltunk tartani, egymaga tizenkét gólt szerzett. Azonban okultunk abból a meccsből, és ennek szellemében nagyon felkészültünk a visszavágóra” – mondta Pálinger Katalin a szombati visszavágó előtt.

KÉZILABDA, BAJNOKOK LIGÁJA

Női BL, középdöntő, II. csoport, 4. forduló: Buduccnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO KC 18
Férfi BL, középdöntő, III. csoport, 3. forduló: Ademar León (spanyol)–MKB Veszprém 16


KÉZILABDA, BAJNOKOK LIGÁJA, KÖZÉPDÖNTŐ

FÉRFIAK, A 3. CSOPORT ÁLLÁSA
1. MKB-Veszprém 4 3 0 1 116–110 6
2. Flensburg 4 2 0 2 116–115 4
3. Ademar León 4 1 1 2 111–114 3
4. Montpellier 4 1 1 2 110–114 3

NŐK, A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Valcea 3 2 0 1 86–79 4
2. Győr 3 2 0 1 92–86 4
3. Ljubljana 3 1 0 2 96–99 2
4. Podgorica 2 1 0 2 78–88 2


Pálinger védéseire nagy szükség lesz Podgoricában is
Fotó: Meggyesi Bálint
Pálinger védéseire nagy szükség lesz Podgoricában is
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik