Nehéz sorozatot kezd meg szombat délután Valceában a Győri Audi ETO KC

Vágólapra másolva!
2009.02.21. 11:08
Nehéz sorozat elébe néz a Győri Audi ETO KC a következő hetekben. A magyar bajnok a Bajnokok Ligájában két kemény idegenbeli mérkőzés előtt van, míg a két mérkőzés között a Népligetbe látogat majd a Rába-parti együttes. Konkoly Csaba csapata ma Romániában, a Valcea ellen vendégszerepel. Eközben a férfiak KEK-nyolcaddöntőjének második mérkőzésén a Pick-Szeged a Dunferrt fogadja.
Vérten Orsolyáékra kemény mérkőzés vár szombaton (is)
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Vérten Orsolyáékra kemény mérkőzés vár szombaton (is)
Vérten Orsolyáékra kemény mérkőzés vár szombaton (is)
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Vérten Orsolyáékra kemény mérkőzés vár szombaton (is)

PICK-SZEGED–DUNAFERR A NYOLC KÖZÉ JUTÁSÉRT

Miközben a női BL-ben a Győri Audi ETO KC a Valceában vendégszerepel, és az MKB Veszprém vasárnap a francia Montpellier-hez látogat, két, nemzetközi kupában még álló együttesünk, a Pick-Szeged és a Dunaferr egymás ellen játszik a férfi KEK-nyolcaddöntő visszavágóján a Tisza-parti városban.

A Dunaferr az első mérkőzésen káprázatos hajrá után 33–29-re megleckéztette Vladan Matics együttesét, így nem lefutott a párharc. A dunaújvárosiak ugyan még sohasem nyertek a Szeged otthonában, azonban most egy kisebb arányú vereség is belefér. A mérkőzést 17.30 órától rendezik.
A szezon talán egyik legnehezebb másfél hete elé néz a Győri Audi ETO KC. Konkoly Csaba együttese az eddig veretlenül megvívott két mérkőzés – győzelem Ljubljanában, illetve otthon a Podgorica ellen – után a román bajnok, roppant erős Valceához látogat. Konkoly Csaba együttese tehát borzasztó keménynek ígérkező túrával „hangol” a szerdai, Ferencváros elleni MK-negyeddöntőre és a jövő szombati, Podgorica elleni idegenbeli találkozóra.

Konkoly Csaba, a kisalföldiek vezetőedzője a mai találkozó előtt azonban csak a román csapatra koncentrált. „Az eddig lejátszott mérkőzéseinken a lányok küzdeni tudásával, az idegenben, főleg Ljubljanában mutatott kiváló csapatjátékával elégedett voltam” – mondta Konkoly Csaba.

„Elégedett lehettem a Podgorica elleni mérkőzés hajrájában nyújtott remek teljesítménnyel is. A Valcea BL-meccsei közül a Podgorica és a Ljubljana elleni találkozó, továbbá a Brassóban játszott bajnoki mérkőzés felvételét sikerült megszereznünk. Ezeket alaposan elemeztük, s igyekeztünk levonni a tanulságokat. A valceai edzőváltást viszont a magunk szempontjából nem tartom szerencsésnek, mivel az ilyen cserék többnyire kedvező hatással vannak az érintett csapatra: javulnak az egyéni teljesítmények, mindenki bizonyítani akar” – nyilatkozta a vezetőedző, aki szerint a Valcea ellen elsősorban a védekezésen és a visszarendeződésen kell még javítania együttesének.

A győriek egyébként nem őriznek rossz emlékeket a Valceáról – amelyet ebben a szezonban két magyar válogatott, Borbás Rita és Szűcs Gabriella is erősít –, hiszen az elmúlt évben a zöld-fehérek megelőzték a BL középdöntőjében a riválist. Egy éve hazai pályán 30–27-re nyert az ETO, és ugyan az utolsó fordulóban kikapott idegenben (27–32), ám annak a találkozónak már nem volt különösebb tétje.

A találkozó 18 órakor kezdődik.

MARIAN COZMA FÉNYKÉPE IS A GYŐRREL VAN VALCEÁBAN

A nagyszebeni csillogó-villogó, üveg-acél repülőtér parkolójában új, minden kényelemmel felszerelt, tágas, patyolattiszta buszba szálltak a Pérről különgéppel érkező győriek, akikre még száz kilométer zötykölődés várt Valceáig.
A busz ablakaira mindkét oldalon Marian Cozma, a két hete meggyilkolt román beállós mosolygós, veszprémi mezes, fekete keretes fotói voltak kiragasztva. A 26 éves korában Veszprémben bestiálisan lemészárolt játékosról az Oltchim Valcea ezzel a gesztussal is megemlékezik, s a román együttes vezetői azt mondták, nem tudják, meddig lesznek a csapatbusz ablakain a Cozma-képek, mert – ahogy Magyarországon – itt, Romániában sem tudják feldolgozni, megemészteni a tragédiát az emberek, s a kézilabdázókat különösen sokkolta a gyilkosság.
Marian Cozma, akiről egy hete a győri sportcsarnokban is megemlékeztek, a valceai játékosoknak is egyik nagy kedvencük volt, és csak szépet és jót – mi mást is tudna? – mondott róla Simona Gogirla, a Győr egykori átlövője is, aki most Brassóban játszik, de az ETO pénteki edzésére a kislányával együtt átruccant Valceába. Találkoztak, és hosszan beszélgettek Görbicz Anitáék Aurelia Bradeanuval is, aki kisbabát vár, s elmondta: csak néhány napra látogatott haza a férjével, s vasárnap indul vissza Győrbe.
„A babát a nyár elején a győri kórházban szeretném világra hozni, aztán néhány hónap elteltével újrakezdem az edzéseket” – mondta az átlövő, akinél bájosabb, kedvesebb kismamát ritkán lát az ember.
Szinte repesett a boldogságtól a viszontlátáskor Vérten Orsolya és a Valceában légióskodó Borbás Rita. Ők régi barátnők, s telefonon már napok óta egyeztettek, mikor hol találkozhatnak, mennyi idejük lesz egy kis „dumcsizásra”.
A szocreál stílusban épült Valceához közeli, gyógyvizeiről és gyógyfürdőiről nevezetes Calimanesti-Caciulatában volt a győriek szállodája.
„Ide már hazajövünk, mert tavaly szintén itt laktunk, és már akkor is nagyon elégedettek voltunk a csendes üdülőkörnyezettel, a tiszta, tágas szobákkal, az elfogadható ételekkel” – mondta Görbicz Anita.
Román finomságok ide vagy oda, a rutinosabb utazók táskáiból előkerültek a vacsorához (a főétel főtt hal volt) és a reggelihez (normál kontinentális kínálat) kiegészítésül szolgáló szalámik, házi kolbászok, sajtok, magyaros vajkrémek, zöldpaprikák és fürtös paradicsomok.
A meccs előtti utolsó taktikai értekezleten Konkoly Csaba edző diszkréten, mégis határozottan arra kérte játékosait, hogy a mérkőzésen ne vigyék pályára baráti érzéseiket, jó emberi kapcsolataikat egyik-másik valceaival.
„Aztán a csata után újra lehet barátkozni, de a harc legyen harc” – kérte a tréner.
A Bajnokok Ligája-mérkőzést délután 6 órakor rendezik.


A CSOPORT ÁLLÁSA

1. GYŐRI AUDI ETO KC (magyar) 2 2 0 0 66–58 (+8) 4
2. Oltchim Valcea (román) 2 1 0 1 58–53 (+5) 2
3. Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 2 1 0 1 50–53 (–3) 2
4. Krim Ljubljana (szlovén) 2 0 0 2 61–71 (–10) 0


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik