A Valceánál a Győri ETO helyett jobban örültek volna a Viborgnak

Vágólapra másolva!
2009.01.20. 16:52
Kedd délelőtt az Európa Kézilabda-szövetség bécsi székházában megtartották a női Bajnokok Ligája középdöntőjének sorsolását. A Győri Audi ETO KC a román Oltchim Valceával, a szlovén Krim Ljubljanával és a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával került össze.
A Valcea legszívesebben kikerülte volna az ETO-t
Fotó: Mirkó István (archív)
A Valcea legszívesebben kikerülte volna az ETO-t
A Valcea legszívesebben kikerülte volna az ETO-t
Fotó: Mirkó István (archív)
A Valcea legszívesebben kikerülte volna az ETO-t

A sorsoláson a Valceát a csapatmenedzser Nicolae Luca képviselte, aki az eseményt követően a következőket nyilatkozta az EHF hivatalos honlapjának:

„Nem szerettünk volna a Győrrel összekerülni, jobban örültünk volna a Viborgnak… Ugyanakkor a szurkolók örülhetnek a párosításnak, hiszen mindannyian emlékszünk rá, hogy milyen jó meccseket játszottunk a Győrrel az elmúlt szezonban. Nehéz a csoport, nem kétséges. A Buducsnoszt is fantasztikus eredményeket ért el a csoportkörben, hiszen legyőzte az FCK-t és a Hypót is, szóval óvatosnak kell lennünk. Az új Krim is jó csapat.”

A Krim Ljubljana képviselője így vélekedett a sorsolás után: „A középdöntőre csak a legjobb együttesek maradtak. Volt egy olyan érzésem, hogy a Győrrel kerülünk egy csoportba, mert évek óta nem találkoztunk magyar csapattal tétmérkőzésen. Fiatal csapatunk van, amely mindent meg fog tenni a jó eredményért.”

A Rába-partiak részéről Kiss Lajos – ahogy korábban Konkoly Csaba vezetőedző is – úgy nyilatkozott, hogy a BL eme fázisában már nincsenek gyenge alakulatok. Kiss emlékeztetett rá, hogy az elmúlt szezonban a Valcea ellen jól szerepeltek a zöld-fehérek, ám a négy együttes egyenlő esélyekkel pályázik a továbbjutásra, a győriek célja pedig egyértelműen a továbbjutás.

BAJNOKOK LIGÁJA

A KÖZÉPDÖNTŐ CSOPORTJAI
1. CSOPORT: Hypo NÖ (osztrák), Viborg (dán), Ikast (dán), Podravka Koprivnica (horvát)
2. CSOPORT: Oltchim Valcea (román), GYŐRI AUDI ETO KC, Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Krim Ljubljana (szlovén)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik