Csoportelsőként lépett tovább a középdöntőbe a Győri Audi ETO

Vágólapra másolva!
2009.01.17. 13:38
Utolsó fordulóban aratott győzelmével a kvartett másik meccsétől függetlenül, csoportelsőként jutott be a női Bajnokok Ligája középdöntőjébe a Győri Audi ETO csapata. A szívpanaszok miatt hétfőn megvizsgált és az orvosok tanácsára pihenő Görbiczet nélkülöző győriek 29–28-ra nyertek az orosz Zvezda Zvenyigorod otthonában, így öt győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört Konkoly Csaba csapata.
Tomori Zsuzsa jó játékkal vette ki részét az ETO sikeréből
Fotó: NS-archív
Tomori Zsuzsa jó játékkal vette ki részét az ETO sikeréből
Tomori Zsuzsa jó játékkal vette ki részét az ETO sikeréből
Fotó: NS-archív
Tomori Zsuzsa jó játékkal vette ki részét az ETO sikeréből

HOGYAN TOVÁBB?

A Győr és az Ikast a nyolc csapatos, két csoportos középdöntőbe jutott, a harmadik helyezett pedig a KEK-ben folytathatja. A középdöntő sorsolását kedden rendezik Bécsben. A csoportelsők egy másik elsőt és két másodikat kapnak ellenfélnek (természetesen azt nem kaphatják, akivel már a csoportban játszottak).
Az A-csoport utolsó fordulójára már csak egyetlen kérdés, a csoportelsőség maradt nyitott a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A Győri Audi ETO ennek megfelelő hévvel lépett pályára orosz riválisával szemben.

Az első gólt a hazaiak Koroljova révén már az első támadásból megszerezték, a Győr azonban a harmadik percben már 3–1-re vezetett. A félidő további részében felváltva ragadták magukhoz a kezdeményezést és ezáltal a vezetést is a csapatok, a legnagyobb különbség csupán 2 gól volt a magyar lányok javára.

14–14-ig a csapatok egymás hibáiból éltek, rengetek eladott labda és felesleges szabálytalanság jellemezte a mérkőzés ezen szakaszát. A félidő utolsó másodperceiben egy emberhátrányban kiharcolt hetessel egyenlített a magyar csapat.

A szünetre tehát 15–15-ös állással vonultak a csapatok, ez az eredmény csak az Ikast esetleges pontvesztése esetén jelentett volna biztos továbbjutást. A Győr a szünet után próbálta megtörni ellenfelét, a 48. percre négygólos előnyt szorgoskodtak össze Tomoriék (21–25).

A Zvezda játékosai azonban folyamatosan kapaszkodtak, négygólosnál nagyobb különbségre nem tudott szert tenni a győri csapat. Sőt folyamatos zárkózással az utolsó percre kiegyenlített a hazai együttes, esélyt adva ezzel a már szintén biztos továbbjutónak számító Ikast csapatának, hogy a csoportelsőséget is megszerezze.

Mraviková azonban másként gondolta, és utolsó pillanatban szerzett góljával első helyen lőtte tovább a csapatot a középdöntőbe.

NŐI KÉZILABDA BL

6. FORDULÓ
Zvezda Zvenyigorod-Győri Audi ETO 28–29 (15–15)
Csehov, V.: Andersen, Sodal (norvégok)
ZVENYIGOROD: Szuszlina, Varanykina (kapusok), Baranovszkaja 5, Csernova, Dmitrijeva 2, Koroljeva 4, Krannykh 3, Krutova, Poljenova 4, Poltorackaja 5 (2), Potapenko 1, Seveljeva 1, Vetkova 3, Zsukova.
Edző: Jevgenyij Trefilov.
GYŐR: Pálinger, Herr O. (kapusok), Deáki, Herr A. 8 (5), Hornyák 3, Horváth, Karnik, Kovacsics 4, Mayer, Mraviková 4, Rotis-Nagy, Spiridon 4, Tomori 5, Vérten 1.
Edző: Konkoly Csaba.
Kiállítások: 8, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5.

NŐI KÉZILABDA BL

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. GYŐRI AUDI ETO KC 6 5 1 169–145 10
2. Ikast (dán) 5 3 1 1 144–131 7
3. Zvezda Zvenyigorod (orosz) 6 1 1 4 157–166 3
4. Kometal (macedón) 5 1 4 117–143 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik