Dániai sikerével nagy lépést tett a továbbjutás felé a Győri ETO

Vágólapra másolva!
2009.01.03. 17:44
A továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzésen lépett pályára a Győri Audi ETO KC a dán Ikast otthonában. A mérkőzésen a rendkívül jól védekező győriek végig vezetve, 27–26-ra győztek, és nagy lépést tettek a továbbjutás felé.
A győri meccsen kikaptak Görbicz Anitáék, de ezúttal ők örülhettek
Fotó: NS Archív
A győri meccsen kikaptak Görbicz Anitáék, de ezúttal ők örülhettek
A győri meccsen kikaptak Görbicz Anitáék, de ezúttal ők örülhettek
Fotó: NS Archív
A győri meccsen kikaptak Görbicz Anitáék, de ezúttal ők örülhettek

Nem indult könnyen a 2009-es év a győri kézilabdás lányok számára, hiszen január 3-án a szezon egyik legfontosabb összecsapása várt rájuk: a Bajnokok Ligájában a dán Ikast volt az ETO ellenfele.

Az az Ikast, amelyik egyrészt sztárok egész sorát vonultatja fel és vezeti a csoportot, másrészt itthon meglepetésre megverte az ETO-t, így volt miért visszavágniuk a zöld-fehéreknek. Ráadásul egy esetleges vereség nagyon lecsökkentette volna Görbicz Anitáék továbbjutásról szövögetett álmait…

Ennek megfelelően magabiztosan kezdett a magyar együttes, az első félidőben végig vendégvezetést mutatott az eredményjelző, sőt, időnként ötgólos győri előnynek örülhettek a csapatot elkísérő szurkolók. Sajnos a játékrész utolsó perceiben kicsit alábbhagyott a koncentráció, de így is háromgólos fórral mehettek pihenni a győri lányok (13–16).

A második félidő jól folytatódott magyar szempontból, a Hammerseng vezette Ikast nem tudott közelebb kerülni a Győrhöz, állandósult a háromgólos magyar előny. A Győr stabilan védekezett, és támadásban is akadtak extra teljesítmények – például Tomori Zsuzsáé, aki kilenc gólt szerzett a meccsen.

Az utolsó három perc úgy kezdődött, hogy négy gólt kellett volna ledolgoznia a dánoknak – így a végére már csak az maradt kérdés, hogy sikerül-e három góllal nyerni (hiszen hazai pályán két góllal kapott ki a Győr). Nem sikerült, ugyanis a bírók elvették az ETO-tól a labdát, sőt, egy időntúli hétméteressel egy gólra csökkent az előny.

Az egymás elleni eredményt így nem sikerült a javunkra fordítani, de a lényeg a győzelem. A végeredmény 27–26, sikerével az Audi ETO pontszámban beérte az Ikastot a Bajnokok Ligája A-csoportjában, és a nagyon fontos, bravúrral megszerzett két pont azt jelenti, hogy nagy lépést tett a továbbjutás felé.

NŐI KÉZILABDA

BAJNOKOK LIGÁJA
IKAST (dán)–GYŐRI AUDI ETO KC 26–27 (13–16)
Ikast, 2200 néző. V: Cacador, Nicolau (portugálok)
IKAST: Ödegard – AAMODT 6, Nostvold 3, HAMMERSENG 7, Blanco 2, Sjöberg 5 (2), Dalgaard 1. Cs: Eriksen (kapus), Henriksen, Daugaard 1, Thorsgaard 1, Hansen. Edző: Kenneth Jensen
GYŐR: PÁLINGER – Mraviková 2, HORNYÁK Á. 3, Rotis-Nagy, Spiridon 1, TOMORI 9, VÉRTEN 7. Cs: Herr A. 2 (1), Görbicz 2, Mayer, Kovacsics 1 (1), Karnik. Edző: Konkoly Csaba
Az eredmény alakulása. 7. p.: 1–4. 13. p.: 5–6. 18. p.: 5–9. 24. p.: 7–12. 28. p.: 10–14. 36. p.: 16–18. 41. p.: 17–21. 47. p.: 20–23. 56. p.: 23–27
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik