Újabb öt kulcsjátékossal hosszabbított szerződést a Győri Audi

Vágólapra másolva!
2008.11.28. 20:09
A Győri Audi ETO KC vezetőinek újabb öt klasszist sikerült a klubhoz kötniük. Vanyus Attila elnök pénteken megállapodott a szerződéshosszabbításról Görbicz Anitával, Katarina Mravikovával, Pálinger Katalinnal, Tomori Zsuzsannával és Vérten Orsolyával.
Vérten Orsolya ma már egészen győrinek érzi magát
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Vérten Orsolya ma már egészen győrinek érzi magát
Vérten Orsolya ma már egészen győrinek érzi magát
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Vérten Orsolya ma már egészen győrinek érzi magát
A győri egyesület vezetői a napokban hosszabbítási ajánlatot tettek a lejáró szerződésű és több külföldi és hazai klubtól is megkörnyékezett kulcsjátékosoknak. Közülük Görbicz Anitával (további három év), Katarina Mravikovával (egy év), Pálinger Katalinnal (három év), Tomori Zsuzsannával (két év) és Vérten Orsolyával (három év) – az utóbbi kettő érdekeit Szörnyi Attila menedzser képviselte – pénteken meg is állapodtak.

Herr Orsolyával nem jött létre egyezség, ő további gondolkodási időt kért s kapott az év végéig. Herrnek csupán egy gondja van a Győri Audiban: a szenzációs formában védő Pálinger mellett a reméltnél kevesebb lehetőséget kap, pedig nagyon szeretne játszani.
Egyébként a hosszabbítások sorát Simona Spiridonnal (két év) kezdte az Audi ETO, amely már korábban megegyezett a rutinos osztrák válogatott beállóssal.

A szerződésekről Vanyus Attila klubelnök elmondta, hogy sokat fáradoztak az előkészítésükön.

„Első lépésként az anyagi feltételeket kellett megteremteni, ezért tárgyaltunk a klub három legnagyobb támogatója, a városi önkormányzat, az Audi Hungária Motor Kft. és az E-on vezetőivel – mondta az elnök. – A várossal öt évre kötött megállapodásunk továbbra is él, míg a két céggel szóban megállapodtunk a júniusban lejáró szponzori szerződésük három-három éves meghosszabbításáról. Erre alapozva egyezhettünk meg a lányokkal.”

Az elnök hozzáfűzte, Konkoly Csaba mester együttese roppant fontos időszakot zárt le, s még fontosabb előtt áll: a decemberi Eb után, január 3-án már Dániában az Ikasttal játszik BL-mérkőzést az ETO, s folytatódik a bajnokság. A cél változatlan: bajnoki cím, Magyar Kupa-siker és minél eredményesebb BL-szereplés.

ELÉGEDETT, MEGNYUGODOTT LÁNYOK

GÖRBICZ ANITA, irányító: – Kaptam más kluboktól is ajánlatokat, de szerettem volna Győrben maradni, s örülök, hogy ragaszkodik hozzám az egyesület. Az első kiemelkedő európai kupasikeremet győri játékosként szeretném elérni.
PÁLINGER KATALIN, kapus: – Remekül érzem magam Győrött és itt szeretném befejezni a pályafutásomat. Klubunkban ideálisak a körülmények a kiemelkedő szakmai munkához.
VÉRTEN ORSOLYA, balszélső: – Ma már egészen győrinek érzem magam, s nehéz lett volna elválni a csapattól mag a várostól. Nekem szakmailag és érzelmileg egyaránt fontos, hogy a régi társak között, nyugodt körülmények között folytathatom.
TOMORI ZSUZSANNA, átlövő: – Győrben felfelé ível a pályám, érzem a bizalmat és jövőre talán még többet tudok segíteni a csapatnak. Dán és román ajánlataim voltak, de csak huszonkét éves vagyok, a külföldi megkereséseken ráérek öt-hat év múlva gondolkodni.

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik