Hiába vezetett már nyolc góllal is az ETO, kikapott az Ikasttól

Vágólapra másolva!
2008.11.09. 17:20
A Győri Audi ETO KC hazai pályán 27–25-re kikapott az Ikasttól a női kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjában. A magyar csapat a 23. percben már 15–7-re vezetett, a szünetig azonban négy gólra feljöttek a dánok, a második félidőben pedig fordítani is tudtak, így fájó vereséget szenvedtek Görbicz Anitáék.
Pálinger Katalinra ezúttal sem lehetett panasz, támadásban viszont túl sokat hibáztak a győriek
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Pálinger Katalinra ezúttal sem lehetett panasz, támadásban viszont túl sokat hibáztak a győriek
Pálinger Katalinra ezúttal sem lehetett panasz, támadásban viszont túl sokat hibáztak a győriek
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Pálinger Katalinra ezúttal sem lehetett panasz, támadásban viszont túl sokat hibáztak a győriek

Kissé idegesen kezdtek a csapatok, mindkét oldalon kimaradtak az első helyzetek, az első gólt végül a Győr szerezte Aurelia Bradeanu révén. A dánok ezután még egyenlítettek, ám Görbicz Anita két remek találatával 3–1 volt ide. 3–2-nél Hornyák Ágnes jutott a kiállítás sorsára, de az emberelőnyt nem tudta kihasználni a dán csapat, mivel Görbicz, Katarina Mraviková és Vérten Orsolya révén 3–1-re megnyerte ezt a szakaszt a hazai csapat.

A három olimpiai bajnokot (Gro Hammerseng, Katja Nyberg és Ragnhild Aamodt) is felvonultató Ikast továbbra sem találta a ritmust és a győri védekezés ellenszerét, így nem volt meglepetés, hogy 10–5-ös állásnál időt kért Kennet Jensen, a vendégek edzője.

Sokat nem ért el vele, mert ezután, ha lehet, a hazaiak még inkább belelendültek: Pálinger Katalin ziccert védett (Hammersengét), Görbicz labdát lopott, Tomori Zsuzsanna első, Hornyák pedig a harmadik gólját szerezte, így a 23. percben már 15–7 volt az ETO javára.

Álomszerűen alakult tehát a mérkőzés, a dánok viszont – akiknél az abszolút formán kívül játszó Hammersenget lecserélte edzője – négy gólt dobtak a félidőből hátralévő időben, míg a magyar csapat ezalatt gólképtelen maradt, így 15–11-gyel vonulhattak pihenőre a felek.

A második játékrészt Görbicz a kispadon kezdte, Kovacsics Anikó irányított ekkor, valamint ő volt a zavaróember az ETO öt-egyes védekezésében.

Nem a fiatal tehetségen múlt, de a vendégek felzárkóztak 18–17-re, így Konkoly Csaba nem tehetett mást, visszaküldte Görbiczet a pályára.

Sajnos azonban Hammerseng első góljával a 45. percben kiegyenlítettek a dánok (21–21), és hiába mutatott be néhány szép védést a Pálinger helyére beálló Herr Orsolya, a másik norvég klasszis, Nyberg találatával már az Ikast vezetett 23–22-re.

Konkoly Csaba időt kért, azonban a játék menetében sajnos nem állt be változás, a hazaiak a legnagyobb ziccereket is kihagyták, így a vendégek fokozatosan elhúztak – öt perccel a vége előtt már 27–23 volt a javukra.

Három perccel a befejezést megeéőzően Isabel Blanco csúnyán szabálytalankodott Görbiczcel szemben, amiért 2+2 perces büntetést kapott. Az ETO azonban ezt sem tudta kihasználni, továbbra is érthetetlen hibákat követtek el a hazaiak, így nem lehetett más a vége, mint vereség: 27–25-re győzött az Ikast.


BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK

A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
GYŐRI AUDI ETO KC–IKAST-BRANDE EH (dán) 25–27 (15–11)
Győr, 2500 néző. V: Kohout, Novak (csehek)
GYŐR: PÁLINGER – Mraviková 2, Hornyák 3, GÖRBICZ 5, Spiridon 2, BRADEANU 5 (3), VÉRTEN 5
Csere: Herr O. (kapus), Tomori 2, Deáki, Kovacsics A., Herr A., Mayer 1
IKAST: ÖDEGAARD – AAMODT 6, Nöstvold 1, Hammerseng 3, BLANCO 5, NYBERG 3, Hansen 3
Csere: Sjöberg 2 (2), Henriksen 2, Thorsgaard, Stang 2
Az eredmény alakulása. 5. p.: 3–1. 8. p.: 6–2. 13. p.: 10–5. 24. p.: 15–7 (!). 35. p.: 17–15. 40. p.: 18–17. 45. p.: 21–21. 50. p.: 22–23. 53. p.: 23–26
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2

MESTERMÉRLEG
KONKOLY CSABA, a Győr edzője: Nem tudtuk tartani a tempót a második félidőben a dánokkal. Gyors lerohanásaikkal szemben képtelenek voltunk visszarendeződni. Görbicz kiemelkedően játszott, de többen elmaradtak a várakozásomtól.
KENNETH JENSEN, az Ikast edzője: Két ellentétes félidőt láttunk, és a másodikban jobb védekezésünknek köszönhetően fordítottunk. Az elején Pálinger szinte minden lövésünket hárította.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik