Szoros első félidő után magabiztosan nyert a Győr a Fehérép ellen

Vágólapra másolva!
2008.09.14. 14:43
A Győri Audi ETO hazai pályán 33–26-ra verte meg a Fehérép együttesét a női kézilabda-bajnokság második fordulójában. Az első félidőben végig fej fej mellett haladtak a csapatok, a szünet után viszont 5–0-s rohamot produkáltak a győriek, és ezt követően már nem is engedték felzárkózni a vendégeket.
Vérten Orsolya (balra) ezúttal is a Győr erőssége volt
Fotó: Mirkó István
Vérten Orsolya (balra) ezúttal is a Győr erőssége volt
Vérten Orsolya (balra) ezúttal is a Győr erőssége volt
Fotó: Mirkó István
Vérten Orsolya (balra) ezúttal is a Győr erőssége volt

Egyértelműen a Győr volt a találkozó esélyese, de az első félidőben ebből semmi sem látszott. A fiatal fehérvári csapat remekül tartotta magát, különösen a litván Laima Bernataviciuté volt elemében, aki hat gólt lőtt már az első harminc percben.

A hazai csapatot két ember vitte a hátán, a 28. percig csak Görbicz Anita és Vérten Orsolya tudott betalálni. Rengeteg hétméterest ítéltek meg a játékvezetők, a szünetig a győriek (Görbicz) kilencszer próbálkozhattak a büntetővonalról, és a Fehérvár is elvégezhetett hat hetest.

A második félidő 15–14-es hazai vezetéssel kezdődött, valamint a bajnoki címvédő 5–0-s rohamával, ezzel pedig a Rába-partiaknak sikerült megtörniük a vendégek ellenállását.

Különösen a két fiatal átlövő, Deáki Dóra és Herr Anita gólerős játéka volt üde színfolt a hazaiak kézilabdájában, míg a fehérváriak közül Siti Eszter tette a legtöbbet azért, hogy ne legyen nagyon nagy a különbség.

Az óriási vereséget sikerült is elkerülniük, hiszen végül 33–26-os végeredmény született.

A Győr tehát a döcögős első félidőt követően hozta a papírformát, a Fehérép viszont megmutatta, hogy nem lehet lebecsülni még idegenben sem.

KÉZILABDA, NŐI NB I

2. FORDULÓ
Győr–Fehérép 33–26 (15–14)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik