Juhász Gabriella elhagyja a Fradit, Brassóban folytatja pályafutását

Vágólapra másolva!
2008.07.10. 19:25
Kivásárolta ferencvárosi szerződéséből Juhász Gabriellát a BL-selejtezőre készülő, brassói Rulmentul. A válogatott balszélső menedzsere, Szörnyi Attila elmondta: a magyar bajnoki bronzérmes és EHF-kupa-induló Budapest Bank-FTC játékosa kétéves szerződést írt alá.
Juhász Gabriella távozik a Fraditól
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Juhász Gabriella távozik a Fraditól
Juhász Gabriella távozik a Fraditól
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Juhász Gabriella távozik a Fraditól

Juhász Gabriella pályafutását Kisvárdán kezdte, majd két évig a DVSC, négy évadon át pedig a Győr szélsője volt. Egy éve igazolt a Fradiba, amelyhez még a következő idényre kötötte szerződés. Kiemelkedő klubteljesítményét, szorgalmát nagyra értékelte Hajdu János szövetségi kapitány is, aki a tavasszal behívta a bukaresti olimpiai selejtezőt sikerrel megvívó keretbe.

„Egy hónappal ezelőtt fordultak komolyra a tárgyalásaink a brassóiakkal – mondta a 23 éves játékos, aki már csomagol, mert hétfőn csatlakozik új csapatához. – Nehéz döntést kellett meghoznom, mert Erdély kicsit messze van, s időközben a Fradival is rendeződtek a korábbi anyagi kérdések. Végül elfogadtam a kétéves brassói ajánlatot, mert az új edző, Herbert Müller osztrák szövetségi kapitány vezetésével jelentős célok felé indul az ősszel a sok remek játékost felvonultató BL-csapat.”

„Amúgy is nagyot változott az igazolási trend, s már nem csak hozzánk jönnek Romániából a játékosok, hanem az ottani klubok is egyre gyakrabban keresik a magyarokat. Az egész világ láthatja, feljövőben van a román női kézilabda, s örülök, hogy ennek egyik élcsapatában lesz lehetőségem megmutatni a tudásomat. A BL-selejtező csoportunkban az Ikast és a Lublin lesz a legnagyobb vetélytársunk, s ha továbbjutunk, a Győrrel kerülünk azonos főcsoportba” – tette hozzá Juhász.

A Rulmentul Brasov a nyáron igazolta a világ egyik legjobb beállósát, Ionela Stanca-Galcát (az ő helyére került Valceába az újvárosi Borbás Rita). Herbert Müller edző a német Nürnberg kispadjáról állt fel a brassói hívásra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik