Nyögvenyelős, kiszenvedett, de legalább győzelem a másodikon is

Vágólapra másolva!
2008.05.30. 19:45
Az egy nappal korábbi mérkőzéshez hasonlóan ismét nyert a magyar kézilabda-válogatott Litvánia ellen. Az ezúttal Tiszaújvárosban rendezett összecsapáson Skaliczki László együttese 31–29-re diadalmaskodott riválisával szemben.
Gulyás Péter volt a csapat legjobbja
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Gulyás Péter volt a csapat legjobbja
Gulyás Péter volt a csapat legjobbja
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Gulyás Péter volt a csapat legjobbja

A pénteki meccsen nem tudott hamar előnyhöz jutni a magyar válogatott. A litvánok a találkozó elején rendkívül jól tartották magukat, 7–7-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor Törő Szabolcs repült be szélről egy remek átadás után, és rendkívül szép gólt lőtt.

A helyszínen lévő szurkolók talpra ugrottak, ám a litván válogatott nem került padlóra.

A folyatásban is remekül tartotta magát az egy nappal korábban hétgólos vereséget szenvedő vendégegyüttes. Olyannyira, hogy a szünetig nem tudott előnyt szerezni a magyar válogatott.

Skaliczki László játékosai az első szakaszban rendkívül fáradtan, mondhatni bágyadtan mozogtak, így a soványkának mondható 15–15-ös állás kesergett az eredményjelző táblán.

A vb-selejtezőkre készülő magyar csapat az első félidőben igen rosszul védekezett, s a támadásokkal is akadtak gondok. Elsősorban az emberelőnyös szituációkban nem volt kellően eredményes válogatottunk, amely tíz percet játszhatott előnyben az első játékrészben. (Pontosabban az utolsó kiállítás átcsúszott a szünet utánra is)

A második félidőben aztán némiképp összeszedte magát a magyar csapat. Elsősorban védekezésben javultak Iváncsikék, s szépen lassan, de megléptek az ellenféltől.

A 43. percben Törő 24–21-re alakította az eredményt. Válogatottunk ekkor vezetett először három góllal a mérkőzésen.

Nyolc perccel a vége előtt pedig Gulyás Péter indult be. Az egész meccsen jó teljesítményt nyújtó játékos 28–25-nél két gyors gólt szerzett. S úgy tűnt eldönti a találkozó sorsát.

Az ötgólos előnyünk azonban a meccs vége felé olvadni kezdett, s 30–29-nél már csak egy góllal voltunk a litvánok előtt – két és fél perccel a meccs vége előtt.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG–LITVÁNIA 31–29 (15–15)
Tiszaújváros, 1200 néző. V: Dobrovits, Tájok
MAGYARORSZÁG: Mikler – GULYÁS 9, Gál 2, Nagy L. 1, Laluska 1, ILYÉS 4, Iváncsik G. 1. Cs: Liszkai (kapus), Eklemovics 2, Törő 3 (1), Császár 1, Herbert, Grebenár 2, Zubai Sz., Nagy K. 1. MOCSAI 4 (1). Szövetségi kapitány: Skaliczki László
LITVÁNIA: Petkevicius – Svedas 1, Andriuska, MALASINSKAS 7 (1), Cibulskis 3, STRAZDAS 6, Sabonis 6 (1). Cs: Bakaitis 2, Kavolius 3, Grigenas, Balcionas, Juska 1. Szövetségi kapitány: Miglius Astrauskas
Az eredmény alakulása. 10. p.: 6–6. 17. p.: 10–10. 20. p.: 11–13. 28. p.: 15–14. 36. p.: 18–16. 44. p.: 24–22. 54. p.: 30–25. 58. p.: 30–29
Kiállítások: 10, ill. 16 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Skaliczki László: – Ezen a mérkőzésen a játék állóképességi és küzdő jellege dominált. Örülök hogy megúsztuk sérülés nélkül.
Miglius Astrauskas: – Ha a végjátékban pontosabbak vagyunk, kevesebbet hibázunk, akkor még jobb eredményt érhettünk volna el, ám így sem okoztak csalódást játékosaim.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik