A verekedésről szólt a Szeged–Veszprém ütközet, hazai győzelemmel

Vágólapra másolva!
2008.04.20. 15:24
Már az első félidő is hihetetlenül kiegyenlített csatát és őrült feszültséget hozott, a második játékrészben ugyanez folytatódott. A Pick Szeged már-már több mint erőszakos játékával legyőzte a címvédőt, és hazai pályán megnyerte a 2008-as Magyar Kupát.
Milorad Krivokapics (kék mezben) volt a szegediek legjobbja 8 góllal
Fotó: Czagány Balázs
Milorad Krivokapics (kék mezben) volt a szegediek legjobbja 8 góllal
Milorad Krivokapics (kék mezben) volt a szegediek legjobbja 8 góllal
Fotó: Czagány Balázs
Milorad Krivokapics (kék mezben) volt a szegediek legjobbja 8 góllal

Iváncsik Gergő találatával a Veszprém vezetett először, a hazaiak azonban három góllal választoltak. Eklemovics Nikola két gólja azonban előre mutatott: nem fogják elengedni egymást a csapatok két-három gólnál többel.

A szegedieknél Milorad Krivokapics és Daniel Andjelkovics volt a kulcsember támadásban, előbbi négy gólt zúdított Dean Perics kapujába, utóbbi pedig remekül fogta össze a Pick attakrészlegét.

A szegediek vezettek 9–7-re, ezután felváltva estek a gólok: a Veszprém mindig feljött egyre, majd jött a szegedi válasz. A félidő közepétől egyre több volt a kiállítás, egyre inkább tapintható volt a feszültség. Előbb a hazaiaktól állították ki Adrian Petreát (támadásban, mert reklamált!) és Bajusz Sándort, majd a Veszprémből Jevgenyij Lusnyikovot és Ivan Lapcsevicset is.

Valentin Ghionea remek teljesítményt nyújtott a jobbszélen, lövéseivel Perics nem tudott mit kezdeni (12-10). Eklemovics passzából Gál Gyula beállóból alakította ki a félidei eredményt (12-11), azonban a szünet előtt még Andjelkovics is kapott egy kétperces büntetést, miután Lusnyikovot a zsűriasztal alá lökte. Az első harminc percet Perics megmozdulása zárta, a veszprémiek kapusa felment támadni és lövése épphogy mellé ment…

A második félidő első megmozdulásaként Pérez Carlos egalizált. Luka Zvizej szélről bepasszolt labdáját Krivokapics váltotta gólra.

A pályán gyakran már-már verekedés folyt. Ratko Djurkovics rálökte Lusnyikovot Anndjelkovicsra, a szerb irányító természetesen összeesett, a játékvezetők pedig piros lappal kiállították a veszprémiek oroszát. A hazai nézők akkora örömmel fogadták a piros lapot, mint egy Szeged-gólt.

Pérez talpról, a szaggatottról emberhátrányban is tartotta a vendégeket egy gólon (17–16). A Szeged gyorsan meglépett három góllal, 19–16-ra először a mérkőzés folyamán. Ghionea megállíthatatlan volt a jobbszélen, a veszprémiektől pedig egyre inkább hiányzott Lusnyikov és a megsérült Iváncsik Gergő.

Pérezt ütötték-vágták a hazaiak, Bajusz hátulról fültövön vágta az átlövőt, megúszta két perces büntetéssel. A hazaiak több mint erőszakos játéka eredményesnek bizonyult, Sutka Norbert gólja után négy gól volt a hazai előny (22-18).

Az utolsó 10 percbe lépve Puljezevics – védése után – a szurkolók előtt háló ráncigálva ünnepelte az előnyt. Mocsai Lajos csapata feljött kettőre, Andjelkovics gólja azonban újra háromra növelte a hazai előnyt.

Pérezt kiállították másfél perccel a mérkőzés vége előtt, Krivokapics hetesből eredményes volt, és ekkor eldőlt… A Szeged 27–22-es győzelmével megnyerte a 2008-as kézilabda Magyar Kupát.

A mérkőzés krónikájához hozzá tartozik, hogy a meccs végét követően tumultuózus jelenet alakult ki a veszprémi és szegedi játékosok között. A nagy kavarodásban Oszmajics durván megütötte Pérezt, az edzők csitítgatása után azonban megnyugodtak a kedélyek.

FÉRFI KÉZILABDA

MAGYAR KUPA, DÖNTŐ
PICK-SZEGED-MKB VESZPRÉM KC 27–22 (12–11)
Szeged, 3500 néző. V: Kékes Cs., Kékes P.
Az eredmény alakulása. 4. p.: 2–1. 9. p.: 3–3. 15. p.: 5–6. 19. p.: 8–6. 25. p.: 11–10. 31. p.: 12–12. 35. p.: 16–14. 40. p.: 19–16. 49. p.: 20–18. 53. p.: 22–19. 57. p.: 23–20
Kiállítások: 18, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2
SZEGED: PULJEZEVICS – GHIONEA 7, KRIVOKAPICS 8 (2), ANDJELKOVICS 4, Stamate, PETREA 4, Zvizej 3. Csere: Oszmajics, Djurkovics, Bajusz, Herbert, Vadkerti, Sutka 1
VESZPRÉM: PERICS – Gulyás 3, Cosma 1, Lapcsevics, Lusnyikov, ILYÉS 3, Iváncsik G. 1. Csere: Vujin 3, Eklemovics 2, Putics Barna 2 (2), Sesum, Gál 2, PÉREZ 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik