A vb ezüstérmesével nem bírt a tartalékos magyar válogatott

Vágólapra másolva!
2007.12.20. 19:46
Hatgólos vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott a Szlovákiában rendezett Karácsony-kupa első fordulójában. Címvédő együttesünket 33-27-re verte a világbajnoki ezüstérmes Lengyelország. Folytatás pénteken a házigazdák ellen.
Törő öt góllal és látványos játékával vétette észre magát
NS-archív
Törő öt góllal és látványos játékával vétette észre magát
Törő öt góllal és látványos játékával vétette észre magát
NS-archív
Törő öt góllal és látványos játékával vétette észre magát

Az első félidőben még jól tartotta magát a légiósok, valamint a Veszprém és a Szeged legtöbbet foglalkoztatott játékosai nélkül felálló magyar csapat. A szünet után azonban bekeményített a németországi világbajnokság ezüstérmese, és végül magabiztos, 33-27-es sikert aratott.

A B-válogatottunkat leginkább az újvárosi különítmény tartotta végig meccsben. A két legeredményesebb játékosunk, Nagy Kornél és Törő Szabolcs teljesítményére nem lehet panasz, de a többi kézisünk is élt a Skalicki László szövetségi kapitány által kínált lehetőséggel.

Nem csoda hát, hogy a találkozó lefújását követően Skaliczki jó hangulatban elemezte a találkozón történteket. A szakember a Nemzeti Sportnak elmondta, elégedett volt a Lengyelország ellen mutatott játékkal, a mérkőzés megfelelően szolgálta fiatal játékosainak fejlődését, akik így megfelelő tapasztalatokat szereztek.

A szakvezető kiemeli, hogy a második félidőben több hiba is tarkította a mieink játékát, ám az összkép mindenképpen pozitív.

A négy visegrádi ország (Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia) részvételével megrendezett torna pénteki játéknapján a házigazda válogatott lesz a mieink ellenfele. A találkozót 18 órakor Érsekújváron rendezik.

KARÁCSONY-KUPA, 1. FORDULÓ:

LENGYELORSZÁG - MAGYARORSZÁG 33–27 (17–17)
Léva, 300 néző. Vezette: Sivak, Dvorski (szlovákok)
LENGYELORSZÁG: Wichary - Miszka 2, Zoltak, STANKIEWICZ 6, Krieger 1, Waszkiewicz, Garbacewicz 2. Csere: Swirkula (kapus), Orzlowsky 1, Tomczak, Jaszka 4 (4), PIWKO 4, Jurkiewicz 4, JACHLEWSKI 6, Kuptel 3. Szövetségi kapitány: Bogdan Wenta
MAGYARORSZÁG: Mikler - Gunya 2, Rédei 3, Zubai 2, Nagy K. 5, Grebenár 4, Törő 5 (4). Csere: LISZKAI, Nagy Levente (kapusok), FREY T. 4, Oláh 2, Sándor, Schuch, Sutka, Vadkerti. Szövetségi kapitány: Skaliczki László
Az eredmény alakulása: 10. p.: 13–9. 21. p.: 15–15. 41. p.: 24–19. 52. p.: 27–22
Kiállítások: 12, ill. 16 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 4/4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik