Ebben a meccsben több volt: a női válogatott lemaradt az elődöntőről

Vágólapra másolva!
2007.12.13. 17:03
A Franciaországban zajló női kézilabda-világbajnokságon a Németh András szövetségi kapitány által irányított magyar válogatott a negyeddöntőben egygólos vereséget szenvedett a címvédő orosz csapattól, így a mienk csupán az 5-8. helyért játszhatnak a folytatásban. Az ezúttal rendkívül fegyelmezett magyar csapat a vb-n egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, de hiába volt nálunk kétszer is a jelentősnek hitt előny, nem tudtuk jól beosztani. Az oroszok erős embereivel nem tudtuk felvenni a harcot hatvan percen keresztül, ráadásul gyors lerohanásaikkal és támadás befejezéseikkel alaposan megleptek bennünket.
Éremért utaztunk, de csak az 5-8. helyért folytathatjuk
Meggyesi Bálint
Éremért utaztunk, de csak az 5-8. helyért folytathatjuk
Éremért utaztunk, de csak az 5-8. helyért folytathatjuk
Meggyesi Bálint
Éremért utaztunk, de csak az 5-8. helyért folytathatjuk

Az ezúttal rendkívül fegyelmezett magyar csapat a vb-n egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, de hiába volt nálunk kétszer is a jelentősnek hitt előny, nem tudtuk jól beosztani. Az oroszok erős embereivel nem tudtuk felvenni a harcot hatvan percen keresztül, ráadásul gyors lerohanásaikkal és támadás befejezéseikkel alaposan megleptek bennünket.

A fizikai felépítésre jóval a magyarok előtt járó oroszok egy kiharcolt hetessel szereztek vezetést a találkozón és a folytatásban is inkább a rájuk jellemző erőkézilabdára építettek, mintsem a látványos, gyors, sokpasszos, keresztmozgásos játékra.

Ezzel szemben a magyar csapat már az első percekben rendkívül koncentráltan és motiváltan vetette bele magát a küzdelembe: támadásban kreatívak voltunk, különösen középső emberink, Görbicz Anita, Tóth Tímea és Szamoránszky Piroska jeleskedett, így mindig egyenlíteni tudtunk.

Az oroszok viszont rendre visszavették a vezetést, mert Pálinger Katalin jó darabig adós maradt a bravúrokkal, és a falunk sem volt elég hatékony az erővel őket legyűrő oroszokkal szemben.

A tizedik percig kellett várni a találkozó első fordulatára. Pálinger akkor már védeni is tudott, míg középről a jobbszélre helyeztük támadásaink hangsúlyát, Kovacsicz Mónika pedig sorozatban ellenállhatatlanul tört be.

Ez annyira feldobta a csapatot, hogy hatgólos előnyre tettünk szert (17-11). Ezt azonban érthetetlen törés követte: a következő nem túl hosszú periódust 7-0-ra nyerte az orosz csapat, amely támadásbeli hibáinkat kihasználva gyors lerohanások után volt eredményes.

Átvette a vezetést az ellenfél, Németh András kikérte az idejét, amely valamelyest rendet tett a fejekben. A félidőre vissza is tudtuk venni a vezetést és el tudtunk húzni két góllal.

A második felvonásban nem sokat változott a játék képe, csupán annyiban, hogy az első félidei rohanás azért nyomot hagyott mindkét gárdában, úgy a lendületet, mint a lövő kedvet és a hatékonyságot tekintve.

Pedig kezünkben volt a mérkőzés, hiába kapaszkodott az orosz csapat, biztos kézzel tartottuk távol őket magunktól, mégha az első félidőben összejött jelentős előny ezúttal álom maradt.

Pálinger teljesítménye feljavult, igaz a kipattanókról gyakorta lemaradtunk, míg támadásban megint technikai hibák sorát vétettük: az utolsó nyolc percben mindössze egyszer tudtunk eredményesek lenni. Ennek köszönhetően ellenfelünk visszavehette a vezetést és a hajrának már orosz előnnyel futott neki a két válogatott.

Az idő szorításában pedig csak megközelíteni tudtuk riválisunkat, bár adott volt az egyenlítés és így minden valószínűség szerint a hosszabbítás lehetősége, a találkozó végére érkező, rendkívül bizonytalanul és idegesen mozgó Mehlmann Ibolya kapu közepébe tartó lövését védte Szidorova.

Az orosz csapat a francia-román mérkőzés győztesével játszhat az elődöntőben, míg mi a vesztessel találkozunk az 5-8. helyért.

FRANCIAORSZÁG, NŐI VB, NEGYEDDÖNTŐ (PÁRIZS):


MAGYARORSZÁG OROSZORSZÁG
Pálinger Szuszlina
Kovacsicz Vjakirjeva
Tóth T. Poltorackaja
Görbicz Romenszkaja
Szamoránsky Posztova
Ferling Karejeva
Vérten Andrjusina
Mehlmann Juszkova
Balogh Poljanova
Szűcs Turej
Tomori Sipilova
Kirsner Szidorova
Hornyák Muravjeva
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Németh András Jevgenyij Trefilov

Gólszerzők: Görbicz 9 (4), Tóth T. 7, Szamoránsky 5, Kovacsicz 5, Balogh 3, Vérten 2, Ferling 1, Mehlmann 1, Kirsner 1, Szűcs 1, ill. Andrjusina 7, Sipilova 7, Vjakirjeva 5, Poljanova 4 (4), Turej 4 (1), Karejeva 3, Muravjeva 2, Poltorackaja 2, Posztnova 2
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/7
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik