Németh András a franciáknak örülne legjobban a negyeddöntőben

Vágólapra másolva!
2007.12.11. 13:48
A házigazda francia csapat ellen játszaná legszívesebben a női kézilabda világbajnokság negyeddöntőjét Németh András, a magyar együttes szövetségi kapitánya. Ehhez azonban a mieinknek le kell győzniük Dél-Koreát, és a román-német összecsapáson is kedvezően kell alakulnia az eredménynek. Válogatottunknak azonban nem lesz könnyű dolga, hiszen az ázsiaiaknak egy esetleges győzelem némi reményt adna a továbbjutásra.
Németh András nem számolgat, minden meccset szeretne megnyerni
Meggyesi Bálint
Németh András nem számolgat, minden meccset szeretne megnyerni
Németh András nem számolgat, minden meccset szeretne megnyerni
Meggyesi Bálint
Németh András nem számolgat, minden meccset szeretne megnyerni

Egyre jobb formában játszik a női világbajnokságon a magyar válogatott, amelynek a következő ellenfele Dél-Korea lesz, és ha Németh András csapata legalább úgy teljesít, ahogy a románok ellen, abban az esetben a lányok akár a középdöntő II csoportjának első helyét is megszerezhetik. Persze ehhez szükség lenne arra is, hogy a román-német összecsapás számunkra kedvezően alakuljon.

Azt azonban ne gondolja senki sem, hogy egyszerű feladat előtt állnak Pálingerék, hiszen keddi ellenfelünknek ez az utolsó esélye, hogy kvalifikálja magát a negyeddöntőbe - a magyar együttes ezt a vasárnapi győzelemmel már megtette -, és az ázsiaiak mentalitását ismerve biztos, hogy belekapaszkodnak az utolsó szalmaszálba is annak ellenére, hogy nem a saját kezükben van a sorsuk.

Németh András, a gárda szövetségi kapitánya azonban nem számolgat, állítása szerint minden meccset szeretnének megnyerni, azonban a klasszisedző legjobban annak örülne, ha a házigazda franciákkal kellene megmérkőzniük először az egyenes kieséses szakaszban.

„Belenéztem az oroszok elleni meccsükbe, hát mit mondjak, nem voltak valami jók. Angolától is kikaptak - nyilatkozta a tréner. - Noha Párizsban, hazai közönség előtt játszanak majd, azt mondom, velük járnánk a legjobban.”

Németh arra a kérdésre, hogy saját válogatottját hová sorolná a tornán annyit mondott, hogy mindenképpen a legjobb négy-öt csapatba, és azt hozzátette, hogy ezen a szinten már csak nüanszok döntenek. Külön kiemelte a norvég csapatot, amelyet véleménye szerint nagyon nehéz lesz megállítani, de nem lehetetlen.

Ami pedig a keddi ellenfelünket, Dél-Koreát illeti: az ázsiai csapat semmiképpen sem lebecsülendő ellenfél. Legutóbb 2006 augusztusában találkoztunk velük a Pannon-kupán, amelyen a magyar válogatott nyert 34-31-re.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik